Hakkari'de 2018'in 3. Koordinasyon toplantısı yapıldı

Hakkari'de 2018'in 3. Koordinasyon toplantısı yapıldı

Hakkâri Valiliği 2018 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Konferans Salonunda Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında yapıldı. Toplantıda devam eden yatırımlar ile yapılması planlanan hizmetler ele alındı.

Toplantıda konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak,  2018 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştireceklerini belirterek, bu toplantıların yapılmasındaki maksadın İl genelindeki yatırımlarla ilgili koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi olduğunu söyledi.

Hakkâri’de 498 projenin devam ettiğini ve bu projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 6,5 milyar lira olduğu ifade eden Valimiz Sayın Toprak, şunları kaydetti:

''Eski rakamla 6,5 kat trilyona yakın bir rakam. Buda tabi önemli. Hakkâri ölçeğindeki bir İlde önemli bir yatırım. Yıl içinde gerçekleşmesi gereken çalışmalarında maalesef yüze 17 düzeyinde gittiğini görüyoruz. Bunda İlimizin kendine has zorlukları, coğrafi zorlukları, asayişle ilgili bazı ufak tefek konular rol oynuyor. Fakat bizim hedefimiz bunu yılsonuna kadar makul ve kabul edilebilir bir seviyeye getirmek. 498 projeden 30’u tamamlanmış 206 projeye henüz başlanılamamıştır. 253 proje ise halen devam etmektedir. Tabi dediğimiz gibi Hakkâri’nin de kendine özgü şartlarını da dikkate alarak kurumlarımız çalışmalarını yürütüyor. Mesele şu anda Çukurca’dan Şemdinli’ye karayolu ile gitmek istendiğinde nerden baksanız 3-4 saatlik bir yol gerekiyor.  Yeni yol açılmadığı için.  Çukurca-Yüksekova Dağlıca yolu bağlandığı zaman inşallah bu rakamlar çok aşağı inecek. Engebeli bir coğrafyamız var. Yol çalışması dediğimizde kayalarla mücadele etmemiz gerekiyor. Altyapı çalışmaları öyle. Yine belediye çalışmaları dediğimizde Hakkâri Merkez için söylüyorum. Kamulaştırma konuları, imar planının uygulanamayacak fiilen bir hale gelmiş olması son 15-20 senedir. Yani yol olarak gözüken yer üzerinde 8 katlı apartman var mesela.  Çevre Bakanlığımızın iki çevre mühendisi öncülüğünde gönderdiği ekip çalışıyor ama imar planı çalışmaları başlamış durumda İlimizde de. Hem bu fiili geriye dönülemez olan kısmın tolere edilmesi hem de geriye dönük elimizdeki arazi kaynaklarıyla kamu hizmetlerinin iyi sunulması, vatandaşlarımızın yerleşimlerinin düzgün bir şekilde gelişmesi, yolların ona göre açılması, kavşak düzenlemeleri gibi imar planlamamız inşallah yapılacak. Tabi en büyük yatırımlarımız bizim bildiğiniz gibi karayolları alanında. Milyarlarla ifade edebileceğimiz bir ramak. 3 milyar civarında zaten bu yatırımların bir kısmı. Karayollarımızın bilhassa sınır bölgelerimizde yapmış olduğu yollar bunlar hem bizim sınırlarımızın güvenliği hem ilçelerimiz arasındaki ulaşımın sağlanması hem de sınırlarımızın daha ulaşılabilir hale gelmesi içindir. Aynı zamanda ilçelerimizi ve İlimizi diğer diğer ilçe illere bağlamak üzere yapılan yine büyük çalışmalar var. Bu Yüksekova bağlantımız işte Van’a bağlanan 600-700 milyonluk iş. Bir taraftan Van’ın tünelleri açılıyor. Yüksekova-Dağlıca arasındaki yollar ile Esendere ve Üzümlü yollarımız hem sınır ticareti hem de oralardaki şahsi ziyaretlere çok giden olduğundan bizim için önem arz ediyor. Allah’a şükür ilçe yollarımızda bir sıkıntı yok. Fakat bu dediğimiz gibi bu büyük yatırımlar bazen istediğimiz hıza ulaşıyor, bazen ulaşamıyor.  Önemli olan burada vatandaşımıza ve ülkemize gerekli olan hizmeti hızlı bir şekilde götürmektir. Hepimizin amacı bu. Sonuç ve hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Bu toplantıda alacağımız kararların, sağlayacağımız koordinenin ve yapacağımızın planlamanın İlimize, ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetler getirmesini temenni ediyorum.''
Valimiz Sayın TOPRAK, daha sonra toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epçim, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu,, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan ile yatırımcı kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.