Hakkari’de 2 buçuk milyonluk projelerin protokolü imzalandı

Hakkari’de 2 buçuk milyonluk projelerin protokolü imzalandı

Hakkari’de "2019 SOGEP Güdümlü" iki projenin protokolü Vali /Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından imzalandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Hakkari Valiliğinin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunduğu "Engelleri Üreterek Aşıyorum' ile Hakkari İl Özel İdaresinin 'Hakkâri’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu "projeleri hayata geçiriliyor.

Hakkari Valiliği ve İl Özel idaresi tarafından yürütülecek 2,5 milyon TL bütçeli SOGEP Güdümlü Projelerin imza törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

İmza törenin ardından kısa bir açıklama yapan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı bölgesinde bulunan Hakkari, Bitlis, Van ve Muş illerinden sunulan 6 projenin kabul edildiğini, bu projelerden en büyük payı Hakkari’nin iki projesinin ile aldığını söyledi.

Vali İdris Akbıyık ise  ‘Engelleri Üreterek Aşıyorum’ ve ‘Hakkari'de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu’ Projelerinin hayırlı olmasını diledi.

Projelerin dezavantajlı kesimlerin istihdamına katkı sunacağını anlatan Vali Akbıyık, "Bir projemiz, Engelleri Üreterek Aşıyorum projesidir. Bu projeyle yaklaşık 100 engelli vatandaşımıza istihdam alanı oluşturacağız. Diğer projemiz Hakkari'de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu projesidir. Burada da yine 150'ye yakın kadınlarımıza ve engelli vatandaşlarımıza yönelik istihdam oluşturulacak. Engellilerle ilgili projemizi kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde, diğer projeyi de kent merkezi, Yüksekova ve Çukurca'da uygulayacağız. 2020'de Hakkari'de 2 bin kişiye istihdam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bir iş adamıyla gerekli sözleşmeleri imzaladık. Burada bir tekstil fabrikası kuruluyor. Önümüzdeki ayda inşallah işçi alımına başlanacak. En az 500 kişiyi burada istihdam etmeyi hedefliyoruz. Bir iş adamıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde de halıcılık konusunda bir projemiz var. Her mahalleye bir halı atölyesi açarak bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz."

1-20200121183511.jpgimg_20200121_223403.jpg

2-20200121183511.jpg

3-20200121185546.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.