Hakkari'de 2 bin 800 rakımda hasta kurtarma operasyonu

Hakkari'de 2 bin 800 rakımda hasta kurtarma operasyonu

Hakkari'de kar yağışının ardından hastaneye götürülemeyen genç kız, paletli ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merkeze 60 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Çaltıkoru köyünde yaşayan Leyla Çiftçi, (19) kapalı yollar nedeniyle hastaneye ulaştırılamaması ve durumunun ağırlaşması üzerine yakınları 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi.Bunun üzerine 

İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi paletli ambulans ile kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı Çaltıkoru köyüne doğru yola çıktı. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu ulaşabildiği köyde ilk müdahaleyi evde yapılan Leyla Çiftçi, daha Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanın ablası Tuğba Çiftçi, köyde yer yer 3 metreye yakın kar olduğunu ve yolların kapandığını söyledi.

Kardeşinin rahatsız olduğunu ve olumsuz hava şartlarından dolayı zorluk yaşadıklarını dile getiren Çiftçi, "Ekipler yolları açtı. Sağlık ekipleri geldi, kardeşimi götürdü. Çok teşekkür ediyoruz." 

2-844.jpg4-534.jpg5-381.jpg6-282.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.