Hakkari’de 15 köy, 42 mezra yolu ulaşıma kapandı

Hakkari’de 15 köy, 42 mezra yolu ulaşıma kapandı

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle 15 köy, 42 mezra yolu ulaşıma kapandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle 15 köy, 42 mezra yolu ulaşıma kapandı. Bugün sabah saatlerinde 13 köy ve 34 mezra yolunun kapalı olduğu Hakkari il genelinde bu sayının akşam saatlerinde artarak kapanan köy sayısının 15'e kapalı mezra sayısının ise 42'ye çıktığı belirtildi.

Hakkari İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, Etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapalı köy ve mezra sayısının arttığını belirttiler. Yetkililer, "Hakkari merkezde 13 köy, 34 mezra, Yüksekova ilçesinde 1 köy, 8 mezra ve Çukurca ilçesinde 1 köy, olmak üzere il genelinde 15 köy ve 42 mezra yolunun ulaşıma kapandı. Yolların yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor" denildi.

Hakkari’ye bu sene Kar’ın geç geldiğini belirten Hasan Öztunç isimli vatandaş ise; Ülkemizde ve özellikle Doğu Anadolu bölgesinde ne kadar kar yağarsa o zaman kuraklık görmeyiz. Kar’ın geç gelmesi iklim değişikliğindendir Ama bu sabah kar yağması ülkemiz Hakkari’miz için çok iyi oldu’ dedi.

2-277.jpg4-183.jpgdsc_0043-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.