Hakkari'de 1 Mayıs kutlamasına izin çıkmadı

Hakkari'de 1 Mayıs kutlamasına izin çıkmadı

Hakkaride Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde kutlanmak istenen 1 Mayıs İşçi Bayramı'na izin çıkmadı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK Hakkari Şubeler Platformu öncülüğünde kutlanmak istenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamlarına kentte devam eden eylem - etkinlik yasağı nedeniyle izin verilmedi. 

Konu ile ilgili Hakkari KESK şubeler platformu binasında basın açıklaması düzenleyen KESK Hakkari Şubeler Platformu dönem sözcüsü Süleyman Aşkan, kararı doğru bulmadıklarını söyledi. 

15 Nisan tarihinde Hakkari 1 Mayısı için resmi başvuru yaptıklarını anlatan Aşkan “Hakkâri Valiliği ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bir aylık eylem etkinlik yasağı nedeniyle ilimizde yapacağımız 1 Mayıs Emek Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliğine izin verilmemiştir. Bu yasaklama kararını doğru bulmadığımızı kamuoyuna sunar, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek Mücadele ve Dayanışma Gününü kutluyoruz” dedi.

Sözcü Aşkan, Hakkari'deki 1 Mayıs etkinliğini yarın saat 11.00'da sendika binasında düzenleneceğini sözlerine ekledi. 

1-20190430174936.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.