Hakkari’de 1 köy ile 10 mahalle karanlıkta!

Hakkari’de 1 köy ile 10 mahalle karanlıkta!

Hakkari Merkeze bağlı Pınarca köyü ve 10 mahallesi yaklaşık 2 haftadır elektriksiz. Vatandaşlar yetkililere ulaşamadıklarını iddia ederken,  VEDAŞ yetkilileri kaçak kullanım nedeniyle arızaların oluştuğunu ileri sürüyor. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Edinilen bilgilere göre Hakkari’ye 35 kilometre uzakta bulunan, Pınarca köyü ile köye bağlı; Sarıgöl, Hendek, Yapraklı, Uğurlu, Işık, Taşlıca, Akkuş, Yeniyol, Ayranlı ve Çetintaş mahallerine 10 gündür elektrik verilmiyor. 

Bayramı da karanlıkta geçirdiklerini ileri süren bölge sakinleri sorunu çözmek için muhatap bulamaktan şikayetçi oldular. 

Günlerdir elektrik sorunu yaşadıklarını iddia eden köy sakinlerinden Lütfi Pala, “10 mahallemizde 2 haftadır elektrikler kesiliyor. Kesintilerin yüzde 90’ı gündüz saatlerinde yaşanıyor. Kaçak kullanım olduğu ileri sürüyor. Ancak herkes bağı bahçesi ile uğraşıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz” diye konuştu. 

VEDAŞ İl Müdürlüğü yetkilileri ise Hakkari’nin her bölgesine düzenli olarak arıza ekiplerini gönderdiklerini belirterek, “Söz konusu bölgede çok yoğun bir kaçak elektrik kullanımı var. Aşırı yüklenme nedeniyle enerji kesintisi yaşanabiliyor. Ama 10 gündür bölgeye enerji verilmediği iddiası kesinlikle doğru değildir. Bazen akşamları arıza çıktığı için güvenlik nedeniyle uzak bölgelere ekipleri gönderemiyoruz” diye konuştular. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.