Hakkari Ziraat Odası Başkanı Önal'dan çiftçilere ÇKS uyarısı

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Önal'dan çiftçilere ÇKS uyarısı

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, çiftçilerin bugün mesai bitimine kadar Çitçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, 2019 üretim yılı için tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen Hakkarili çiftçilere Çitçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin bugün sona ereceğini söyledi. 

Bugün mesai bitimine kadar kaydını yaptırmayan üreticilerin çiftçiye verilen desteklerden yararlanamayacağını vurgulayan Önal, "ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticiler yıl içinde verilen mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları başta olmak üzere çiftçiye tanınan desteklerden yararlanamayacak. Bu kişiler düşük faizli krediden de yararlanamadığı gibi tarım sigortasına da başvuramıyor." dedi.

Önal, çiftçilere, imkanlardan yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için bugün mesai saatleri içerisinde ÇKS kayıtlarını yaptırmayı ihmal etmemeleri çağrısı yaptı.

1-20190612085603.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.