Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal'dan Bakan Pakdemirli'ye 'ÇKS' teşekkürü!

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal'dan Bakan Pakdemirli'ye 'ÇKS' teşekkürü!

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, 30 Haziran'da biten ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlarının koşulsuz şekilde 1 Eylül'e kadar uzatması nedeniyle Bakan Pakdemirli'ye teşekkür etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iki gün önce Tokat'ta bir araya geldiği sivil toplum örgütü temsilcileri buluşmasında yaptığı açıklamada, haziran ayı sonu itibari ile biten Çitçi Kayıt sistemi (ÇKS) süresinin koşulsuz bir şekilde 1 Eylül tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

ÇKS kayıtlarının 1 Eylül’e kadar uzatılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, bu kararın çiftçide büyük sevince neden olduğunu ifade edip Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür etti.

30 Haziran’da ÇKS kayıtlarının sona erdiğini ve Kovid-19 nedeniyle özellikle bazı 65 yaş üzeri çiftçiler ile il dışında bulunan üreticileri ÇKS kayıtlarını yaptıramadığını belirten Önal, "Zaten zor bir süreç olan Kovid-19’dan dolayı üreticilerimiz zarara uğramıştı.Bundan dolayı ÇKS kayıtlarına çok önem verdik. Üreticilerimiz en azından mazot-gübre ve analiz gibi desteklerden yararlanabilsinler. Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza ve emeği geçip bu kararda etkisi olan herkese teşekkür ederiz. Bu bir fırsattır. Değerlendirilmesi gerekmektedir. Tüm üye ve üreticilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.