Hakkari Zap vadisinde ödül töreni! FOTO GALERİ

Hakkari Zap vadisinde ödül töreni! FOTO GALERİ

Türkiye'nin en iyi rafting parkurları arasında yer alan Zap Vadisi’ndeki Zap Suyu'nda, düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmaları sona erdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun startını verdiği ve Türkiye genelinden 350 sporcu ile 35 takımın katıldığı şampiyonada, U19 erkekler kategorisinde Çatak belediye spor kulübü, U19 bayanlar kategorisinde Tunceli yurdum Spor Kulubü, açık yaş erkeler kulübü Antalya Manavgat Spor Kulübü, açık yaş bayanlar kategorisinde Tunceli Gençlik spor kulübü, Mix karışık kategorisinde ise  Antalya manavgat spor kulübü B takımı birinci geldi.

Milli takım sporcularının gösteri yarışlarının ardından düzenlenen kapanış töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, desteklerinden dolayı İçişleri ile Gençlik ve Spor bakanlıkları, Türkiye Rafting Federasyonu, sporcu ve antrenörlere teşekkür etti. Kentin her alanda değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Akbıyık, "2023'te Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılında çok farklı bir Hakkari göreceğiz. Alt yapıdan üst yapıya, eğitimden spora her alanda büyük bir değişim var." dedi.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı da kaybedenin olmadığı bir şampiyona icra ettiklerini aktardı."Hakkari kazandı, Türkiye kazandı, dostluk kazandı, kardeşlik kazandı" diyen Yardımcı, şöyle konuştu:"Özellikle son iki yıldır Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kahraman güvenlik güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonlar neticesinde tabii ki de sahanın gençlikle, sporla ve kardeşlikle dolması gerekiyordu ve biz dün Tunceli'deydik, Van'daydık, Çatak'taydık, Bahçesaray'daydık, Şırnak Beytüşşebap'taydık, bugün Hakkari'deyiz yarın Siirt'te olmaya devam edeceğiz. Biz doğunun gençlerini batının gençleriyle buluşturarak inadına sevgi, inadına kardeşlik, inadına dostluk içinde olduğumuzu bütün dünyaya duyuracağız. 

3 gün boyunca 20 madalya, 4 kupa, 2 şampiyonluk kazandıklarını belirten Antalya manavgat gençlik spor kulübü antrenörü Mustafa Ali Akbulut Hakkari'ye ilk defa geldiklerini ve zap vadisinin çok güzel olduğunu söyledi.

Akbulut; 'Hakkari halkının çok misafirperver olduğunu gördük. Buranın muhteşem bir doğası var özellikle dağları, yöresel ürünleri çok güzel. Biz 3 gün boyunca güzel bir yarış çıkardık. 20 madalya, 4 kupa, 2 şampiyonluk ile birlikte renk kattığımızı düşünerek burdan ayrılıyoruz. Türkiye şampiyonuyuz mutluyuz gururluyuz bize destek veren herkese de teşekkür ediyoruz''

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-056.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.