Hakkari Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı

Hakkari Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı

Türkiye'nin en iyi rafting parkurları arasında yer alan Zap Vadisi'ndeki Zap Suyu'nda, Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmaları başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri sporcularla birlikte rafting yarışına katıldı. Vali ve protokol üyeleri rafting botuna binerek kürek çektiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı,Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi ve Rafting Federasyonu organizasyonuyla Türkiye Rafting 2'nci Ayak Şampiyonası Zap Nehrinde ilk defa düzenlene ve “Hakkari'de hayat var, gelin bu hayatı yaşayın" sloganıyla  başlayan şampiyonluk yarışı devam ediyor.

Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ve Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Zap Nehrinde devam eden farklı illerden 350 sporcu ile 35 takımın katıldığı yarışma yerinde incelemelerde bulunarak sporculara başarılar dilediler.

Vali İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri rafting botuna binerek yaklaşık bir saat kürek çektiler. Protokol üyeleri ile sporcuların yarıştığı yarışmada Vali Akbıyık’ın kürek çektiği but birinci geldi.

Bitiş noktasında Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyık, ”Hakkari’de Türkiye Rafting 2'nci Ayak Şampiyonası heyecan devam ediyor' dedi.

Akbıyık; 'Türkiye Rafting yarışmalarının ikinci ayak yarışmalarının burada devam ediyor. Bizde bir takım olarak katıldık. Başkanın dediği gibi tabi ki birinci geldik. Hakkari’nin her yeri Zap Nehri doğal parkur önümüzdeki yıl uluslar arası etkinliklerde programlarını da burada yapacağız. İnşallah Hakkari turizmde de hak ettiği yere gelecek ve Hakkari’de hayat var gelin bu hayatı yaşayın” 

Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise, Tarihten ilk defa Zap nehrinde üst düzeyli bir organize yaptıklarını söyledi. Yardımcı,” Bizde sayın valim, başsavcım, emniyet müdürümüz ile ekiple yarık tabi ki biz birinci geldik bunu sürdüreceğiz. Çok sayıda sporcu katıldı. Seneye çok daha büyüğünü uluslar arası çaptı düşünüyoruz” dedi.

ZAP, ADRENALİN DOLU BİR YER’

Türkiye Rafting Federasyonu Milli Takımlar Baş Antrenörü ve Yarışma Direktörü Savaş İzmirli, birçok ilden sporcunun başarılı olabilmek için ter döktüğünü söyledi. İzmirli, "Biz 500 kişiye yakın bir ekiple buradayız. Güzel bir organizasyon oluyor, her şey yolunda. Buraya gelmek sporcularımız için büyük bir heyecan. Zap, adrenalin dolu bir yer. İnşallah turizme büyük katkısı olur. Sporun ruhunda kardeşlik var. Burada birçok ilden sporcu var. Batı illerinden buraya gelenler, güzel dostluklar kurdu. Bu etkinliğin aynısını batı illerinde de gerçekleşmeyi planlıyoruz' 

2-20201027155443.jpg5-747.jpg7-377.jpg15-028.jpg

Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı
Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı
Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı
Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı
Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı
Zap Suyu'nda Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.