Hakkari Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna kavuştu

Hakkari Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna kavuştu

Hakkari'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kentte kazandırılan spor kompleksinde yer alan yarı olimpik yüzme havuzu hizmet vermeye başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yıllarca Hakkari’de eksikliği hissedilen yüzme havuzu kentte hizmete girmesiyle birlikte özellikle yüzme sporuna ilginin de artmasına neden oldu.

Yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete açılan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu çocuk ve yetişkinleri ağırlıyor. Burada yüzlerce öğrencilere açılan kurslarda uzman eğitmenler tarafından yüzme dersleri verilerek keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal DHA’ya yaptığı açıklamada, yarı olimpik yüzme havuzunun hizmete açıklarını belirterek, “Hakkari’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak” dedi.

Güldal, “2017 Aralık ayında hizmete sunduğumuz spor kompleksimizin son aşaması olan yüzme havuzun da bugün itibari ile çocuklarımız ile buluşturduk. Ve bugün eğitimlere başladık. Biz burayı ilk yaptığımızda daha önceki tesisimize biz günde maksimum sabahtan akşama kadar 300 çocuk alırken, şimdi seansta en az 500-600 öğrenciyi tesislerimize alıyoruz. Havuza her seansta 75-80 arası öğrenci alıyoruz. Buda günde 300 öğrencimizi havuz ile buluşturuyoruz. Tabi havuz ilimize çok önemli daha önce akarsularımız vardı. Bizlerde gençlerimizde buralarda yüzmeyi öğrendik. Ama şimdi akarsularımız gerçekten çok kirlendi. Buralara girmeye şansları yok. Şuan da çocuklarımızın yüzmeyi öğrenebilecekleri fazla alan bulunmamaktadır. Biz daha önce çocuklarımızı il dışına götürdüğümüzde en fazla % 10’u yüzme biliyordu, % 90’nı yüzme bilmiyordu. Ama yüzme havuzumuzu açmakla beraber inşallah Hakkari’de yüzme bilmeyen çocuklarımız kalmayacak. Bizim şiarımız ve hedefimiz budur. Tabi tesisimizi büyük zorluklarla açtık. Yaklaşık 7 trilyonun üzerinde mal oldu.” Dedi.

Yüzme havuzunun sadece çocuklara yönelik sınırlı kalmayacağını söyleyen Müdür Güldal, akşamları saat 18:00’dan sonra yüzme bilen bay ve bayanlara hizmet vereceğini, yüzme bilmeyen vatandaşlara da yüzme kurslarının açılacağını söyledi.

Güldal, konuşmasının devamında,“Şuan bu çocukların mutluluğu, yüzlerindeki o ifade hiçbir şey ile değiştirilemez. Bizlerde bu mutlu yüzleri görünce mutlu oluyor, seviniyor ve huzurlu oluyoruz. İnşallah daha çok çocuklarımızı burada buluşturacağız. Şuana kadar bizim 6 kişilik yüzme antrenörümüz, 3 tane can kurtaranımız var. Bunları milli eğitim ve halk eğitim üzerinde görevlendirdik. Bu arkadaşlar ile beraber çalışıyoruz. Bakanlığımızın atamalarından sonra diğer yüzme antrenörlerimiz de göreve başlayacak. Bu güne kadar 700 üzerinde kayıt aldık. İnşallah biz bu sayıyı bine kadar çıkaracağız. Ve bütün çocuklarımızı yüzme ile buluşturacağız. Çocuklara ne kadar hizmet yapsak bizler daha çok mutlu ve seviniyoruz. İnşallah memleketimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olur. İnşallah Hakkari’den de milli sporcularımız çıkar ileriki süreçlerde.” Şeklinde konuştu.

Yüzme antrenörü ve Hakkari Yüzme İl Temsici Süleyman Er ise, Hakkari’de açılan yarı olimpik yüzme havuzun Hakkari’ye çok güzel sonuçları getireceğine inandığını belirtti. Er, “Yeni açılan kurslarda 2 günde kayıt sayısı 600 öğrenciye ulaştı. Bu rakam yüzme kursu için ileriki günlerde yoğun bir talep söz konusu rağbet gösterecek gibi görünüyor.” Dedi.

Kursa katılan 9 yaşındaki Meryem Yezda Keskin, yüzme havuzu açıldığı için çok mutluyum. Bu duyguyu anlatılmayacak kadar çok sevinçliyim. Yüzme bilmiyordum çok üzülüyordum. Bir yerlere gidip yüzemiyordum. Yüzme keyfini yaşayamıyordum. Ama şimdi ise kurslar sayesinde bu keyfi yaşayacağım için çok mutluyum. Bu hizmette emeği geçen büyüklerimize çok teşekkür ederim.” dedi.

video-ikonu(4).png

8-096.jpg7-126.jpg11-054.jpg

1-571.jpg2-526.jpg3-430.jpg4-367.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.