Hakkari ve ilçelerinde karla mücadele çalışması

Hakkari ve ilçelerinde karla mücadele çalışması

Hakkari ve ilçelerinde son bir haftadır etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kent merkezi ve köylerde karla mücadele çalışmaları ise aralıksız bir şekilde devam ediyor. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari ve ilçelerinde son bir haftadır etkili olan kar yağışı durdu. Yağışlar nedeniyle Hakkari ve ilçelerinde yüzlerce köy ve mezra ile mahalle yolu ulaşıma kapandı. 

Hakkari Belediyesi ile Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve Derecik Belediyeleri kapalı yolları ile çarşı merkezlerini açmak için seferber olurken, İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri ve kara yolları ekipleri de yol açma çalışmalarına devam ediyor. 

Hakkari Belediyesi başta Bulvar ve Cumhuriyet Caddeleri olmak üzere ara cadde ve sokaklarda biriken kar kütlelerini temizliyor. 

Yüksekova Belediyesi ilçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesinde kar temizleme çalışması yürüttü. Şemdinli ve Çukurca Belediyelerinin ise karla mücadele çalışmaları devam ediyor. 

Belediye ekiplerinin topladığı kar yığınları ise kamyonlara yüklenerek il ve ilçe merkezlerinin dışına taşınıyor. 

kar.jpg

1-20200121114423.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum