Hakkari ve ilçelerinde 23 kişì gözaltına alındı

Hakkari ve ilçelerinde 23 kişì gözaltına alındı

Hakkari Valiliği İl Emmiyet Müdürlüğü ekiplerinin 15 Şubat tarihinde kent genelinde düzenlediği operasyonda 23 kişinin gözaltına alındığını duyurdu

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi 
"İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 15.02.2020 günü İlimiz genelinde meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesi amacıyla sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapan, silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne yardım yataklık yapan şahıslara yönelik İl merkezinde 6, Yüksekova İlçesinde 10, Şemdinli İlçesinde 5 ve Çukurca İlçesinde 4 adres olmak üzere; toplamda İlimiz genelinde 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda 23 şahıs gözaltına alınmış, ikametlerde yapılan aramalarda 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiş olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.