Hakkari, Van ve Malatya'da 10 kişi gözaltına alındı

Hakkari, Van ve Malatya'da 10 kişi gözaltına alındı

Hakkari Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçunun engellenmesi amacıyla düzenlediği operasyonda, Hakkari, Van ve Malatya'da 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçunun engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 15.01.2019 günü Hakkâri, Malatya ve Van İllerinde organize şekilde göçmen kaçakçılığı yapan bir suç örgütüne yönelik olarak 16 farklı adrese yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde; Hakkâri’de 6, Malatya’da 1 ve Van’da 3 olmak üzere toplamda 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahısların ev ve üzerlerinde yapılan aramada; - 1 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, - 1 adet ruhsatsız av tüfeği, - 1 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü,- 77 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, - 8 adet av tüfeği fişeği, - 28 adet (5.56 mm) fişek, - 11 adet cep telefonu, - 11 adet sim kart ve 2 adet İran pasaportu ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam Etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.