Hakkari-Van sınırında sıcak su sondajı yapıldı

Hakkari-Van sınırında sıcak su sondajı yapıldı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’nin bir turizm memleketi olma yönünde hızla ilerlediğini söyledi.

Kent merkezinden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van sınırındaki Boybeyi ve Sarıtaş köyü civarındaki sıcak su kaynağının bulunduğu alanda Maden Tespit Arama (MTA) tarafından ilk sondaj çalışması yapılmaya başlandı. Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mutafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın,  sondaj çalışmalarını yerinde denetlediler.
 
Vali Akbıyık ve beraberindekiler Van  MTA Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü Çetin Kartal ve teknik ekip tarafından karşılandı. Bölge Müdürü Çetin, Vali ve beraberindekilere sondaj bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Burada konuşan Vali Akbıyık, Hakkari il sınırında Karataş köyü yakınlarında Hakkari valililiğince il özel idaresi olarak Maden Tespit Arama (MTA) sıcak su sondajı yapıyoruz dedi.

Akbıyık,”Burada sondaj çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda sıcak suya kavuşacağız. Burada arazideki doğal güzelliğe inşallah sıcak su tesisleriyle termal tesisleriyle yen bir güzellik ekleyeceğiz. Hakkarimiz açısından önemli bir proje Hakkari bir turizm memleketi olma yönünde hızla ilerliyor. Bir taraftan kayak merkezinde konaklama tesislerimiz devam ediyor.
 
Burada sıcak su sondajımız, Zap vadisinde Zap projemiz ve yine Hakkari merkezde birçok projemiz devam ediyor.  Mir kalesi, Golazüryan bunların hepsi dağ turizmi anlamında, doğa turizmi anlamında, termal turizmi anlamında Hakkari’ye büyük bir katkı yapacak.  Hakkari sadece Hakkarililerin değil Vanlıların, İran’dan Irak’tan gelecek insanların ziyaret edecekleri gelip görmek istedikleri önemli bir turizm merkezi olacak inşallah. Hakkari’de güzel şeyler yapılıyor bu güzel hizmetlere her gün yenisi ekleniyor.
 
İnşallah burası da sıcak suya kavuştuğunda gerek ekonomik anlamda çok önemli. Buraya güzel bir tesis otel yapılabilir büyük bir katkı sağlayacak Hakkari’nin ekonomi ve gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. İl özel idaresi en kısa zamanda sondajı bitirip diğer projemizde bakanlık desteği ile inşallah en kıza zamanda hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Vali Akbıyık, daha sonda Hakkari-Van karayolu üzerinde yapımı süren 17 kilometrelik tüp tünel çalışmalarını denetledi.  Vali Akbıyık,”23, 5 kilometre BY-BSK, 8.530 metre uzunluğunda  2 adet çift tüp tünel ve 660 metre uzunluğunda 3 adet çift köprü olan projede, toprak işleri sanat yapıları çalışmaları yapılmıştır. 
 
2020 yılında 896 metre uzunluğunda  2 adet köprünün bitirilmesi ve 1 tünelde 2 bin metre kaz-destek çalışmalarını yapılması hedeflenmektedir.  Yeniköprü-Yüksekova arası 15 kilometre kısaltacak olan yol projesini 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması planlamaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.