Hakkari-Van karayoluna çığ düştü

Hakkari-Van karayoluna çığ düştü

Hakkari'de etkili olan kar yağışı sonrası diğer ilerle bağlantı yolu kapandı.

ÇETİN ALPSAR/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı kente yaşamı adeta felç etti. Sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek üzere evden çıkan vatandaşlar adeta küçük kar dağları ile karşılaşırken, esnaflar ise iş yerinin önünü temizleme telaşına düştü. Kent merkezinde ana arteller hariç bir çok mahalle yolu hala açılmazken, vatandaşların mahalle yolarında ve şehrin en işlek caddelerinin kaldırımlarında açılan küçük patika yolarda ulaşım sağlamaya çalıştıkları gözlendi. 

Etkili olan kar yağışı sonrası kentin diğer ilerle bağlantı yoluda kapanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Hakkari Van Karaylu üzerinde bulunan birinci ve ikinci tünel mevkilerine çığ düşmesi sonucu sürücüler saatlerce yolun açılmasını beklerken, yüzlerce araçlık konvoy oluştuğu gözlendi. yaklaşık 4 saat boyunca yolda mahsur kalan surücü ve yolcular, sabahın erken saatlerinden beri mahsur kaldıklarını ve soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi geçirdiklerini ifade ederek, Karayolu ekiplerinin yolu açmasını beklediklerini belirttiler. 

İlin dış dünya ile bağlantısının kesildiği kar yağışı sonrası Hakkari- Van karayoluna çığ düşmesi ile yolda biriken kar yığınları karayolları ekipleri tarafından kısa sürede temizlenerek yol tekrardan iki taraflı ulaşıma açıldı. 

ghy.jpgbasliksiz-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.