Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın 8 Mart mesajı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın 8 Mart mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Akbıyık 8 Mart mesajında şu ifadelere yer verdi:

"8 Mart, kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan bir kararla, tüm dünyada ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. 

Kadınlar, yetiştirdikleri nesillerle ülkelerin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar.  Bu nedenle aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek herkesin sorumluluğudur.

Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren kadının siyasi ve toplumsal hayattaki konumunun güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atılmış, batılı ülkelerin pek çoğundan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın, Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarının bulunduğu bir gerçektir. Bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin en büyük güvencemizdir.

Biz tarih boyunca “Cennet anaların ayakları altındadır” anlayışındaki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her zaman ve her zeminde, baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir geleneğin temsilcileriyiz.

Bu duygularla, başta birer anne, eş, kardeş, arkadaş olmak üzere hayatımızın her yerini ve her anını sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile daha da anlamlı hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum