Hakkari Valisi İdris Akbıyık öğrencilerle iftarda buluştu

Hakkari Valisi İdris Akbıyık öğrencilerle iftarda buluştu

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde düzenlenen iftar yemeğinde Fen Lisesi Pansiyonlu öğrencileri ile bir araya geldi.

Hakkari Fen Lisesi Pansiyonu yemekhanesinde düzenlenen İftar yemeğine Vali İdris Akbıyık’ın yanı sıra Cumhuriyet başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, okul müdürü, öğretmenleri ve öğrenciler atıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, her akşam bir yerde iftar yapmaya gayret ettiklerini ve toplumun her kesimi ile birlikte olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Anneler Günü vesilesi ile Şehit Anneleri, muhtar eşleri ve engelli anneleri ile beraber olduklarını belirten Vali Akbıyık  şunları kaydetti: "Bugünde siz gençlerle beraberiz ramazanınız hayırlı olsun Allah oruçlarınızı kabul etsin. Biz her konuşmamızda eğitimin öneminden söz ediyoruz. Hakkari’de birinci meselemiz, gündemimiz eğitim herkesin gündeminin eğitim ve kitap olmasını istiyoruz. Bunun içinde birçok etkinlik, proje ve faaliyet yapıyoruz. Sırf siz farkında olun daha çok okuyup daha çok çalışasınız diye inşallah sizlerde çalışıyorsunuz biz Hakkari’de en iyi başarıyı sizden bekliyoruz tabi buraya gelmek yetmez hep çalışacağız çok çalışacağız. İlim öğreneceğiz çok çalışacağız ki Hakkâri’miz,  Türkiye’miz daha ileri daha müreffeh daha yaşanılır güzel bir ülke olsun. Tabi sizden isteğimiz çok kitap okuyun biz fen lisesine geldik biz sayısalcıyız diye okumayı bırakmayın bizim projemiz var Bir Kitap Bir İnsan herkes bir kitap okuyacak bir kişiye de okutacak öncelikle bunu hayata geçirelim. İnşallah sizler geleceğin doktorları, mühendisleri, bilim adamları olacaksınız. Belki de Türkiye’yi kurtaracak önemli bir hastalığa çare bulacak önemli bilim adamı bu topluluktan bu yemekhaneden bu Fen Lisesinden çıkacak. Kendinizi her alanda yetiştirerek hayata hazırlayın biz size güveniyor ve inanıyoruz. Bugün sizlerle olmaktan çok mutlu oldum".

1-20190514105619.jpg2-20190514105619.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.