Hakkari Valisi Akbıyık'ın Yüksekova temasları

Hakkari Valisi Akbıyık'ın Yüksekova temasları

Hakkâri Valisi İdris Akbyık, Yüksekova İlçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Vali Yardımcısı Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile birlikte Yüksekova İlçesine giden Vali İdris Akbıyık, Kaymakam Ramazan Kendüzler, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, kurum müdürleri ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

İlk olarak İlçe Kaymakamlığına geçen Vali Akbıyık, Kaymakam Kendüzler'i makamında ziyaret ederek ilçedeki hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Vali Akbıyık, Hakkari'nin en büyük ilçesi olan Yüksekova’da yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla bir takım ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi.

Ardından Vali Akbıyık, ilçede yapımı devam eden TOKİ konutları, polis lojmanları ve bazı okul inşaatlarında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Daha sonra Şemsettin Onay Lisesini ziyaret eden Vali Akbıyık, sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir araya geldi. "Bir Kitap Bir İnsan" projesini Yüksekova İlçesi'nde de başlattıklarını ifade eden Vali Akbıyık, öğrencilere kitap hediye etti.

Okulda görevli öğretmenlerle de bir araya gelerek bir süre görüşen Vali Akbıyık, daha sonra Aile Destek Merkezini ziyaret ederek burada kurs gören bayanların yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları inceleyerek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Akbıyık, Aile Destek Merkezinde bulunan anaokulunda eğitim gören minik öğrencilerle de yakından ilgilenerek onlara boyama kitabı ve oyuncak hediye etti.

Ardından Gençlik Merkezine geçen Vali Akbıyık, çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilerle burada bir araya gelerek onlara spor malzemesi dağıttı.

Ziyaretine ilişikni kısa bir açıklama yapan Vali Akbıyık, "Buugün Yüksekova’da bir dizi incelemelerde bulunduk. Ancak en heyecanlı en coşkulu kalabalığı burada gördük. Normalde beklemiyorduk, sadece gençlik merkezini ziyaret edecektik. Burada birçok spor dalını gördük, tanıdık. Sabah TOKİ konutlarını ziyaret ettik. Gerçekten çok güzel 3 bin civarında konut bitmek üzere. Polis lojmanlarını ve inşaatları devam eden okulları ziyaret ettik. Yapımı devam eden okul inşaatlarının tamamlanmasıyla eğitim alanında Yüksekova’nın ihtiyacını tamamen karşılayacak inşallah. Burada emeği geçen Kaymakamımıza, müdürlerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum."
 
Çeşitli kursların verildiği gençlik merkezindeki atölyeleri dolaşan Vali Akbıyık, bir araya geldiği kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Ardından öğrencilerle masa tenisi oynayan Vali Akbıyık, masa tenisinde başarılı olan öğrencilere kitap hediye etti.

Vali İdris Akbıyık, Gençlik Merkezi ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

1-875.jpg2-795.jpg3-632.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.