Hakkari Valiliğinden 'Özel Güvenlik Bölgesi' açıklaması

Hakkari Valiliğinden 'Özel Güvenlik Bölgesi' açıklaması

Hakkari Valiliği Kent merkezine bağlı Merkez Kırıkdağ (Buzul Bölgesinin 3 gün süre ile “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiğini duyurdu.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,"İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar." denildi.

Öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi için her türlü tedbirin alındığı belirtilen Valilik açıklamasında "Hakkari Merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova İlçeleri sınırlarında bulunan;  Merkez (Kırıkdağ- Buzul) Bölgesinin 17 Ekim 2019 günü saat 00:00:01’den 20 Ekim 2019 günü saat 23:59:59’a kadar, “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.