Hakkari Valiliğinden 'Köpek Vahşetine' açıklama

Hakkari Valiliğinden 'Köpek Vahşetine' açıklama

Hakkari Valiliği, dün iki gözü oyulmuş köpek vakası ile ilgili açıklama yaptı. ‘Köpeğin öldürüldüğü’ iddialarını yalanlayan, valilik bütün müdahalelere rağmen köpeğin kurtarılmadığı belirtildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari  - Çukurca Karayolu üzerindeki Zap Suyu kenarında iki gözü oyulmuş köpeği görüntüleyen duyarlı bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden, hayvanseverlere yardım çağrısı yapmıştı. 

Vatandaşın çağrısının kısa bir süre içerisinde karşılık bulmasının ardından Harekete geçen Muğla Dalaman Merkezli Hayvan Dostları Derneği Kurucu Başkanı (HAYDOS) Türkan Dağdelen köpeğin tedavisini üslenmiş bunun için gerekli girişimlerde bulunmuş ancak köpek birden ortalıktan kayboldu.

Konu ile ilgili valilikten yapılan yazılı açıklamada; 2 Temmuz günü 13.30 sıralarında 155 Polis İmdat Hattına gelen ihbar üzerine ekiplerin bölgeye gittiği ifade edildi: 

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkilileri aranarak, Seyitoğlu Taşocağı yakınında Zap Suyu kenarında yaralı ve iki gözü oyulmuş bir sokak hayvanının olduğu yönünde bilgi verilmesi üzerine, Başıboş Sokak Hayvanları Toplama Ekibi görevlilerimiz saat: 14.05 civarında olay yerine ulaşmışlardır. Olay yerine ulaşan ekiplerimiz köpeği yakalamaya çalışmış fakat yakalanması mümkün olmadığından dolayı veteriner hekimin tavsiye dozunda narkoz verilerek uyutulması beklenilmiştir. Daha sonra yaralı sokak hayvanı tedavi edilmek üzere Belediye Rehabilitasyon Merkezine getirilmiş olup; burada veteriner hekim tarafından yapılan ilk incelemede; hayvanın iki gözünün oyulduğu, darp edildiği ve karın boşluğunda travmaya bağlı kanama olduğu tespit edilmiştir. Veteriner hekim tarafından yapılan klinik muayene sonucunda ise; kalp ve solunum fonksiyonlarının minimale indiği ve solunum arrestine (yetmezliği) girdiği anlaşılmıştır. Hayata döndürebilmek için kalp ve solunum masajı yapılmış ancak, tüm müdahalelere rağmen tedaviye cevap veremeyerek hayata döndürülememiştir”

Açıklamada, olay ile sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek “İlimiz Merkez Zap Suyu kenarında gözleri oyulmuş köpeğin Belediye Ekiplerince öldürüldüğü” şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamakta olup; gerekli tüm müdahalelerin Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkilileri tarafından yapıldığı, fakat yaralı hayvanın yoğun darp ve şiddete maruz kalmış olmasından dolayı hayata döndürülemediği tarafımızca tespit edilmiştir. Başta Hakkârili vatandaşlarımız olmak üzere bütün Ülkede üzüntüye sebep olan bu insanlık dışı olayın her yönü ile aydınlatılabilmesi için Valiliğimiz tarafından kapsamlı inceleme başlatılmıştır” denildi.  

HAKKARİ'DE KÖPEĞİN GÖZLERİNİ OYUP ZAP SUYU KENARINA ATTILAR

1-566.jpg

43f29e90-df81-45b0-832e-58aca808bb34.jpg9280f0e3-29e0-419c-9a66-8bf605f1bdb0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum