Hakkari valiliğinden flaş karar!

Hakkari valiliğinden flaş karar!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahiplerine 1. 000 lira üzerinden verilecek sosyal yardım parası ödemeleri artık PTT'den alınmayacak.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliği, koronavirüs  tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere  bin lira tutarında yapılacak ödemelerin PTT şubeleri  ve ATM'lerin önünde uzun kuyruklar oluşmaması için flaş bir karar aldı.Kararı, Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık, yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Vali Akbıyık, PTT ve banka ATM'leri önünde kuyrukların oluşmaması için ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılan paraların, Vefa Sosyal Destek Grubu aracımığıyma  ihtiyaç sahiplerine teslim edileceğini söyledi.


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, koronavirüs tedbirleri kapmasında ihtiyaç sahibi ailelerin hisaplarına gönderdiği bin TL'yi çekmek için Türkiye'nin çeşitli illerinde sosyal mesafeye dikkat edilmeden PTT ve banka ATM'leri önünde uzun kuyruklar oluşmasının ardından Hakkari Valiliği konu ile ilgili flaş bir karar aldı.İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve Emniye Müdürü Atanur Aydın'ın hazır bulunduğu basın açıklamasında Vali Akbıyık, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına gelen paranın Vefa Sosyal Destek grubu aracılığıyla ailelere teslim edileceğini söyledi.

Vali Akbıyık şöyle konuştu: 'Dünyanın her yerinde büyük sıkıntıya neden olan Covid-19 virüsi ile ilgili bizde Hakkari ilimizde her türlü tedbiri alıyoruz. Bugün ki toplantımızın nedeni aile ve çalışma sosyal bakanlığı tarafından ekonomik istikrar kalkanı paketi destek programı çerçevesinde vakfımızdan yardım alan ailelere 81 ilde 913 ilçemizde Bin'er lira destek yapılıyor. iki gündür bunun ödemeleri yapılıyordu ancak bizde Türkiye'nin her yerinde olduğunu gibi Hakkari'de PTT'lerin önünde kalakabalıkların olduğunu gördük ve bu konuda sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile tüm türkiyede şu anda toplantılar yapılıyor. Yapılan toplatılar sonunda vatandaşların artık PTT'ye gelip bu Bin'er lirayı kendileri almıyacak.  Bunları biz Polis, Jandarma, PTT görevliler ve Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı personelleri hanelerinde teslim edeceğiz''

1-20200402231618.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum