Hakkari ürünleri Antalya YÖREX Fuarında!

Hakkari ürünleri Antalya YÖREX Fuarında!

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) başladı. Fuara katılan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası standı ilk gün büyük ilgi gördü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Antalya Expo Center'da 24-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuar Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ve çok sayıda davetli katıldı.

Antalya'da 5 gün boyunca 72 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılımcılara ev sahipliği yapacak YÖREX'te bu yıl 485 kurum ve firma bulunuyor. Türkiye'nin 7 bölgesinden onlarca ilden getirilen yöresel lezzetler ve değerlerin sergilendiği fuarı, 5 gün boyunca 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

HATSO Başkanı Servet Taş, Antalya’da her yıl düzenlenen Fuara Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve HATSO öncülüğünde katıldıklarını belirterek, Hakkari Balı, cevizi, otlu peyniri ve kiliminin YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda sergilendiğini söyledi.

Hakkari standına büyük bir ilgi gösterildiğini anlatan Taş, "İlk gün TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan ve beraberindeki heyet, Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu, gazeteci Sayın Yavuz Donat, Antalya'daki Oda/Borsa Başkanları standımızı ziyaret ederek, yakın ilgi gösterdiler. Bunun yanında Antalyadaki Hakkarili hemşehrilerimiz bizleri yalnız bırakmadılar" dedi.

Yöresel ürünlerin markalaşmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Taş, Hakkari Bölgesi’nde bulunan ürünlerin organik olması nedeniyle büyük talep gördüğünü ifade etti.

4-454.jpg

1-744.jpg2-682.jpg3-557.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum