Hakkari Üniversitesi'nden barınma sorununa ‘Uzaktan eğitim’ formülü

Hakkari Üniversitesi'nden barınma sorununa ‘Uzaktan eğitim’ formülü

Hakkari Üniversitesi, ülke genelinde olduğu gibi Hakkari’de de yaşanan öğrencilerin barınma sorununu gidermek için birinci sınıf öğrencilerine uzaktan eğitim vermeyi planlıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 8 Eylül’de yaptığı açıklama ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu.

İki yıldır online eğitim alan üniversite öğrencilerinin okula dönecek olması bir çok ilde olduğu gibi yaklaşık 3 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu Hakkari’de de barınma sorununu gündeme getirdi.

Öğrencilerin büyük bir kısmı 750 öğrenci kapasiteli Melikşah Öğrenci Yurdu ile Afife Kız Öğrenci yurdunda kalırken, dışarda kalan öğrenciler ise ev bulamıyor.

20 Eylül tarihinde Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Başkanlığında yapılan toplantıda yurtlarda kalacak öğrencilerin sorun yaşamamaları ve rahat ortamlarda barınmalarını sağlamak için gerekli tedbirlerin alınması kararı alınmıştı..

Hakkari Üniversitesi yönetimi ise bu yıl üniversitenin çeşitli bölümlerine yerleşen 1000 kadar öğrenciye yer sıkıntısı ve pandemi nedeniyle oluşabilecek yoğunluğu önlemek için uzaktan eğitim formülünü gündemine aldı. 

Konu ile ilgili bilgi veren Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, birinci sınıfa başlayan öğrencilerin teorik dersler aldığını bu yüzden çok fazla kalabalık yapmamak adına uzaktan eğitim vermeyi planladıklarını söyledi.

21 yıl önceki yurt ile devam

Öte yandan, Hakkari Üniversitesi Kurulmadan önce 2000 yılında Merzan Mahallesinde Hakkari Meslek Yüksekokulu için açılan 750 öğrenci kapasiteli yurt üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapıyor.

2008 yılında Üniversite açılınca Merzan Mahallesindeki Melikşah Öğrenci Yurdu ve Afife Kız Öğrenci Yurdu olarak ismi değiştiren KYK yurdunda odalar 2 kişilik kapasiteden 4 kişilik kapasiteye çıkartıldı.

Ev kiralarının yüksek olduğu kentte özel yurt olmadığı için sınırlı sayıda öğrenci vakıf yurtlarında kalıyor.

Kentte, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı 750 öğrenci kapasiteli bir yurt hizmet verirken, bin öğrenci kapasiteli yurdun yapımı ise devam ediyor.

2008 yılında kurulan ve 3 bin civarında öğrencisi bulunan Hakkari Üniversitesi bünyesinde 4 yüksekokul, 5 fakülte bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum