Hakkari Üniversitesinde Rektörlüğe sürpriz iki aday!

Hakkari Üniversitesinde Rektörlüğe sürpriz iki aday!

Hakkari Üniversitesi rektörlüğü için 20’ye yakın aday başvuru yaptı. Çekişmeli geçmesi beklenen yarışta kimin ipi göğüsleyeceği merak konusu iken Hakkarili iki rektör adayı ise dikkat çekiyor.   

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2008 yılında kurulan ve şimdiye kadar 3 rektörün görev yaptığı Hakkari Üniversitesinin 4. rektörünü belirleyecek olan seçim süreci 18 Aralık tarihinde başladı. Adaylık başvurusu ise 31 Aralık 2020 tarihinde sona erdi.

Mevcut Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş’in de aday olduğu Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne 20’ye yakın adayın başvuru yaptığı öğrenilirken, adaylar arasında iki sürpriz isim de var.

Aslen Hakkarili olan Prof Dr. Cumali Özkan ile Prof. Dr Abdülmecit Canatak Rektörlüğe talipli.

Seçim süreci kapsamında kente gelen rektör adayları Özkan ve Canatak ilginç bir yöntem izleyerek beraber ziyaret ettikleri sivil toplum kuruluş ve yetkililerden bir birleri için destek istediler.

Canatak ve Özkan, rektörlük yarışında kim kazanırsa kazansın Hakkari’de üniversitenin hak ettiği yere gelmesi için gereken çabayı göstermesi gerektiği mesajını verdiler.

PROF: DR. CUMALİ ÖZKAN KİMDİR?

1978 yılında Hakkâri’de doğdu. İlkokul eğitim öğretimini Hakkâri Şehit Selahattin İlköğretim Okulu’nda, ortaokul eğitim öğretimini Malatya Kuluncak Lisesi orta kısmında, Lise eğitim öğretimini ise Hakkâri Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazandı ve 2000 yılında Fakülteyi derece ile bitirdi. Aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans çalışmalarına başladı. 2003 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Doktora çalışmalarına başladı ve 2009 yılında doktor unvanı aldı. 2010-2015 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent doktor olarak görev yaptı. 2015 yılında Veteriner Klinik Bilimleri alanında doçentlik unvanını aldı. 2015-2020 yılları arasında doçent olarak görev yaptı. Halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Profesör olarak görev yapmaktadır.

Özkan evli ve üç çocuk babasıdır.

PROF. DR  A.MECİT CANATAK KİMDİR?

1974’te Hakkâri’de doğdu. Orta Öğrenimini Hakkâri ve Van’da tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden  mezun oldu. Yüksek Lisans öğrenimini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’na Le Mukhbir Gazetesi’nin Sistematik Tahlili adlı teziyle bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Cumhuriyet Devri Türk Şiirinde Tarih Temi adlı teziyle doktorasını tamamladı. 2014’te Doçentlik, 2019’da Profesörlük unvanını aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Şiir, roman ve edebiyat-sinema üzerine kaleme aldığı çok sayıda bilimsel kitap bölümü ve makalesinin yanı sıra yayımlanmış kitapları şunlardır:

1-20210106072520.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
20 Yorum