Hakkari Üniversitesinde "Gelecek Seçimlerine Destek" projesi tanıtıldı

Hakkari Üniversitesinde "Gelecek Seçimlerine Destek" projesi tanıtıldı

Hakkari Üniversitesince "Gelecek Seçimlerine Destek" projesi tanıtım toplantısı  gerçekleştirildi.  Tanıtım toplantısına İtalya,  Slovenya ve Hollanda'da bulunan ve projede yer alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de video konferans aracılığı ile topla

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda AB Erasmus Programı kapsamında hazırlanan ve 4 ülkeden sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçirilen "Gelecek Seçimlerine Destek" projesi tanıtım toplantısı yapıldı..  

Proje tanıtım toplantısına İtalya,  Slovenya ve Hollanda'da bulunan ve projede yer alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de video konferans aracılığı ile toplantıya katıldı.

Tanıtım toplantısına Hakkari Üniversitesi Rekötrü Prof. Dr. Ömer Pakiş,  Vali yardımcısı Mustafa Emre Kılıç,, Çölemerik Meslek Yüksekokulu Müdürü Hikmet Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkari Üniversitesi akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hakkari Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş, kentin sorunları ve geliştirilmeye açık alanlarla ilgili neler yapılabileceği konusunda çeşitli projeler üzerinde durduklarını söyledi.

Rektör Pakiş'' Hakkari Üniversitesi olarak lisansüstü program sayılarını yukarıya çıktığını ve ama özelikle birebir çok kısa sürede meyvesini alabilecekleri alanlardan bir tanesi Milli Eğitim ile ilgili  eğitim fakültesinden mezun olmuş buralara gelmiş ve buraları tanımayan bilmeyen bir çocuğu eğitim ile ilgili anabilim dalından yüksek lisansa başlatabilirsek ve öğrencide burada zoraki olarak değil de isteyerek burada kalmasını sağlarsak bunları bizi çok motive edecek. Projenin gelişmesi ve ilerlemesinden emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eder projenin hayırlara vesile olmasını dilerim'' dedi.  

Hakkari Vali yardımcısı Mustafa Emre Kılıç ise Hakkari'de böyle bir projenin gerçekleşiyor olmasını memnuniyet verici olduğunu belirterek, geleceğe  yatırım olarak görülen bu projenin çocuklara, gençlere ve onları yetiştiren öğretmenler ve onları ailelerine ve son olarak bütün topluma büyük katkılar sunacağını söyledi.

Çocuklarımız gelecek seçimlerini yaparken ciddi bir rehberlik ihtiyacı duyduklarını ifade eden Kılıç,” Çocukların meslek seçimleri ile ilgili, gelecek seçimleri ile ilgili ve yetenek ile kabiliyetlerine göre eğitim almalarının ve bu seklide yönlendirmelerinin çocuklukta itibaren gerekli olduğunu bana düşündürdü. Bu anlamada özelikle Hakkari ilimizde gençlerimizin yoğun bir şekilde eğitim ve öğretime ilgili olduklarını gördük. Çok sayıda öğrencimizin gelecek seçimlerine dair kafalarının karışık olduğu bir dönemde böylesi bir projenin özelikle Hakkari ilimizde Hakkari Üniversitemiz öncülüğünde uygulanıyor olması ve çok fazla sayıda yurtiçinde ve yurt dışında paydaşlarının olması ilimize artık değer katacaktır'' ifadelerini kullandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Başkanı Kenan Yavuz ise,  ‘ÇASGEM'in yaklaşık 65 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, eğitim araştırma ve proje hazırlama konularında bir hayli mahir bir kuruluş olduğunu hatırlattı.

Yavuz,'' Bu yılda yaklaşık 100 bin kişiye iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitimler vereceğiz. Geçen sene yaptığımız bir araştırma şunu gösterdi. Uyumsuz eşleme diye bir araştırma yaptık. Araştırmada şunu gördük Türkiye'de iş açığı var. İş talep eden var  iş arzı var fakat  iş açığı var. Bunun sebebi ise nitelik ve becerilerin uyumunda bir uyumsuzluk var. Bu projede bizler malumunuz en Hakkari'de Matematikte dünya birincimiz çıktı. Şimdi bu Matematik dünya birincisi Yusuf kardeşimiz eğer doğru seçimler yapmazsa veya doğru yönlendirme yapılmazsa çok önemli ülke çapında hizmet edecek kardeşimiz bir devlet adamı olacak iken doğru seçimler yapmazsa bu katma değer belki oluşmayabilir. Bu çerçevede aslında bu proje en son güncel metotları ile bu kardeşlerimizin iş eğilimlerini ve eğitim eğilimlerini belirleyen ailelerine, eğiticilerine  yönelik modüller hazırlayarak çevirim içi bir şekilde uzaktan eğitim yolu ile onları eğitecek programlarımız var. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim'' diye konuştu. .

Hakkari Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezindeki (HÜSEM) Doç. Dr. Ekrem Yaşar Akçay da ,” Projenin 30 projeden biri olan ve yaklaşık 2,5 milyon lira hibe almaya hak kazanan proje, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM), Türkiye Uzman Koçlar Derneği, İtalya, İngiltere, Slovenya ve Hollanda'dan 4 sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle uygulanacağını” söyledi.

r-001.jpgr1-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.