Hakkari Üniversitesi ve AFAD’tan ortak çığ tatbikatı

Hakkari Üniversitesi ve AFAD’tan ortak çığ tatbikatı

Hakkari İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Hakkari Üniversitesi Arama Kurtarma Birimi tarafından çığ tatbikatı düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merga Bütan Kayak Tesislerinde düzenlenen çığ tatbikatına AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Erdoğan Bada ve  Hakkari Üniversitesi Arama Kurtarma ekibi üyeleri katılı.

Tatbikat ile ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz,” Bu faaliyetlerimiz devam ediyor. Malumunuz ülkemizde sık sık afetler yaşanıyor. Bunların başında da çığ felaketleri geliyor. Buna yönelik sadece AFAD olarak değil ilimizde bulunan STK’lar bünyesinde kurulan ekiplere de eğitim vererek koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Burada sadece çığ eğitimi vermiyoruz. Ekiplere ilk yardım, sel ve yangın eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerimiz devam ediyor” dedi. 

Hakkari Üniversitesi Rektör  Yardımcısı, Prof. Dr. Erdoğan Bada ise, Hakkari Üniversitesinin böylesi güzel faaliyetlere destek vereceklerini belirterek, "Üniversite personelimizi olası bir afette kurtarıcı rolünde görmek bizi gururlandırır. O yüzden bu tür faaliyetlere katılmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Gönüllü gençlerimizimcın katılımlarını sağlamak içinde desteklerimize devam edeceğiz” dedi.

Hakkari Üniversitesi arama kurtarma birim başkanı Hacı Tansu da, AFAD ile birlikte muhteşem bir tatbikat yaptıklarını ifade ederek, arama kurtarma timlerine yönelik eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.  

1-20210228170827.jpg2-20210228170827.jpg3-20210228170827.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.