Hakkari Üniversitesi Rektörü Pakiş o iddialarla ilgili Hakkari objektif Haber'e konuştu

Hakkari Üniversitesi Rektörü Pakiş o iddialarla ilgili Hakkari objektif Haber'e konuştu

Sözcü Gazetesinin gündeme getirdiği ‘Hakkari Üniversitesi’nde torpil skandalı’ haberinin ardından açıklama yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pakiş iddiaları yalanladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/ ZEKİ DARA

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı iken oğlu Ziya Pakiş’i torpille fakülteye aldığı ileri sürülen Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş söz konusu iddialar ile ilgili Hakkari Objektif Haber’e açıklamalarda bulundu. 

İddiaları yalanlayan Rektör Pakiş, İlahiyat Fakültesi’ne yapılan alımın 2015 yılında yapıldığını ve kimsenin mağdur edilmediğini savunarak, “2 buçuk yıl önce yapılmış bir sınavın bugün gündeme getirilmesi manidardır. Ben o dönemde rektör değilim. İlahiyat Fakültesi’nde dekanıyım. Eksik evrakı olan yada geçerli belgesi olmayan çocukları kimse sınava alamaz. Bazı öğrenciler sıralamasını öğrenmek için müracaat ediyor. Sıralamasını öğreniyor ama sınava girmiyor. Bu sınavda da 30 civarında müracaat var yarısı eksik evrak nedeniyle elendi. 4 kişi sınava katılmış bunlardan iki kişi sınavı kazanmış. Tek mesele budur. Çocukların puanları birbirine çok yakın. Aralarında yarım puanlar hatta çeyrek puanlar ile birbirleri ile yarışıyor. Yazılı sınavda kim çok puan alsa o kazanır” dedi. 

Rektör Pakiş, birilerinin özellikle bu konuyu gündeme getirdiğini ile sürerek şöyle konuştu. “Biz üniversiteyi iyi bir noktaya getirdik. 2017 ekim ayında kampus için İhale yaptık. Şuanda TOKİ ile görüşmelerimiz var. Hakkari merkez ve Yüksekova‘daki kampüs ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeni rektörlük binasına taşındık. 2018’de 2019’da binalarımızı bitirmek istiyoruz. Birileri bundan rahatsız. Bizim üniversitemizi iyi bir noktaya getirmek için çalışıyoruz. Ben kadromla beraber buraya geldim. Bu üniversiteyi ayağa kaldırmayı planlarken üniversitemizin bu iddialar ile gündeme gelmesi bizi üzüyor.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum