Hakkari Üniversitesi İran'da tanıtıldı

Hakkari Üniversitesi İran'da tanıtıldı

Hakkari Üniversitesi'nden bir heyet 16-21 Ekim 2018 tarihleri arasında İran’da bazı Üniversitelerle görüşüp tanıtım fuarına katılarak Hakkari Üniversitesini tanıttı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş öncülüğünde bir heyet, Urmiye ve Senendec’teki Üniversitelerle bir araya gelip ikili iş birlikleri, ortak projeler, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konuları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.
 
Üniversitelerin ilgisi ve misafirperverliğinden memnuniyetini dile getiren Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, komşu ülkelerden biri olan İran ile ilişkilerin önemli olduğunu ve buradaki Üniversitelerle önemli bilimsel çalışmalar yapıldığını çalışmalar tamamlandıktan sonra da protokollerin imzalanacağını söyledi.
 
Üniversitelerle iş birliği yapmak ve İranlı öğrencilere Hakkari Üniversitesini tanıtmak için İran’a giden heyet, Urmiye Türk Konsolosluğu Başkonsolosu Osman Peşmen’i ve Tebriz Türk Konsolosluğu Konsolos Yardımcısı Serkan Erdal’ı ziyaret ederek iki ülkenin komşuluğu, stratejik konum itibariyle Hakkari Üniversitesinin avantajları ve Üniversitelerle iş birliklerinin önemini vurguladı.
 
Tahran ve Tebriz’de yapılan Türk Üniversiteleri tanıtım günlerinde yoğun ilgi gören Hakkari Üniversitesi standında, Hakkari Üniversitesi ve Türkiye’deki Üniversiteler hakkında bilgi verildi.

2-685.jpg1-747.jpg3-560.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.