Hakkari UMKE tatbikat kampını kurdu

Hakkari UMKE tatbikat kampını kurdu

Hakkari İl Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı UMKE'nin, afetlere ve olağan dışı durumlara karşı her an hazır olabilmek için planladığı 3 günlük Eğitim ve Tatbikat Kampını kurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı UMKE tarafından kent merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Kırıkdağ köyünde tatbikat düzenlendi. Senaryo gereği depremde göçük altında insanların bulunduğu anonsunun ardından ekipler hemen olay yerine intikal etti. Toprak evde göçük altında kalan iki kişi, ilk müdahaleleri yapılarak enkaz altından çıkartıldı. Enkaz altındaki kişinin "Önce oğlumu kurtarın" feryatları ve enkaz başında bekleyen bir çocuğun "Babamı kurtarın" feryadı gerçeği aratmadı. Rollerini en güzel şekilde yerine getiren Kırıkdağ köyündeki çocuklar tatbikata ayrı bir renk kattı.

Tatbikat sonrasında açıklamada bulunan yetkililer, amacın her türlü afete maruz kalmış kişilere yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, doğru ve çabuk müdahale etmek, ölü ve yaralı sayısını kabul edilebilir rakamlara indirgemek olduğunu ifade ettiler. Depremlerde, çoklu trafik kazalarında ölümlerin yüzde 80'inin ilk saatler içinde olduğunu dile getiren yetkililer, doğru ekip ile doğru müdahalenin önem kazandığını söylediler. 

2-350.jpg4-246.jpgdsc_2395.jpgdsc_2389---kopya.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum