Hakkari tarihinin en büyük projesi hayata geçiyor!

Hakkari tarihinin en büyük projesi hayata geçiyor!

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) fonu ile Hakkari’de hayata geçirilecek olan 30 milyon Avroluk Katı Atık Yönetimi  projesiyle kentin çöp sorunu ortadan kalkacak.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER (ÖZEL)

Avrupa Birliğinin (AB) aday ülkelere tahsis dettiği İPA fonunun katkısı ile Hakkari’de hayata geçirilecek olan 30 Milyon Avro tutarındaki Katı Atık Yönetimi Projesi ihale aşamasına geldi.

Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği projesi ile kent genelindeki kötü görüntüler ortadan kalkacak, çöp sorunu giderilecek.

Hakkâri il genelindeki belediyelere hizmet verecek olan bölgesel Katı Atık depolama sahası merkeze bağlı Akçalı ve Bağışlı Köyleri arasındaki 43,4 hektarlık alanda kurulacak.

Proje ile ilgili Hakkari Objektif Haber’e açıklama yapan Çukurca Belediye Başkanı ve Hakkari Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Ensar Dündar, Hakkari tarihinin en büyük projesinin ihale aşamasında olduğu bilgisini verdi.

Dündar, proje finansmanın yüzde 85’inin Avrupa Birliği, yüzde 6.75’inin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 8.25’inin ise İlbank A.Ş. kredisi ile sağlanacağını söyledi.

İlk etapta projenin teknik ve müşavirlik ihalesinin yapıldığını, ihaleyi Yunan Enviroplan S. A. firmasının kazandığını anlatan Dündar, “Daha sonra Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu onaylandı. ÇED raporunun onaylanmasının ardından Akçalı ve Bağışlı Köy sınırlarında özel mülkiyete ait yaklaşık 90 bin metrekarelik alan kamulaştırıldı. 1 Ekim 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Hakkari Entegre Katı Atık inşaat ihalesi başladı. Ve ihale süreci devam ediyor. Yaklaşık 30 milyon Avro tutarındaki proje ile bütün Hakkari halkına hizmet sağlamayı hedefliyoruz. Proje Hakkari’miz için hayırlı olsun” dedi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-045.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.