Hakkari takımı Urfa'dan 9 madalya ile döndü

Hakkari takımı Urfa'dan 9 madalya ile döndü

Hakkari Güreş Takımı Şanlıurfa'da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Güneydoğu Anadolu Güreş Grup Müsabakalarında 9 madalya alarak yarı finale yükseldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 7 - 8 Aralık tarihleri arasında Anadolu Yıldızlar Ligi Güneydoğu Anadolu Güreş Grup Müsabakaları düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 ilden yaklaşık 200 sporcu ve farklı illerden gelen hakemler tarafından yapılan müsabakaya Hakkari güreş takımı da katıldı.

6 bölgesinde yapılmakta olup dereceye giren takımlar Gaziantep’te yapılacak yarı final müsabakalarına girmeye hak kazandığı müsabakalarda Hakkari takımı 5. olarak yarı finale yükseldi. 

Grekoromen sitilde, 38 Kg'da Adnan Kaçar, 3'üncü, 48 Kg'da Yusuf Kaya 3'üncü, 57 Kg'da Recep Tekbaş 2'inci, 62 KG'da Reşit Vural 3'üncü 75 Kg'da Erdal Demir 3'üncü olurken; Serbest Stilde ise 45 KG'da Diyar Kaçar 3'üncü, 48 kg Senar Duman, 3'üncü, 52 KG'da Delil Şahin, 2'inci 57 KG'da Uygar Demir, 3'üncü oldu.

Hakkarili sporcuların 9 madalya alma başarısı göstermesi üzerine açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkarili sporcuların her branşta olduğu gibi Güreşte de başarıdan başarıya koştuğunu belirterek, "İmkan olunca gençlerimizin yapamayacağı, başaramayacağı bir şey yoktur. Bu şartlarda bile finale kalan sporcularımızı ve Antrenörlerimizi kutluyorum. Bu başarı emeğin ve çalışmanın bir karşılığıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.  

Güreş İl Temsilcisi Sefer Özatak ise takım olarak başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti ve güreşi Hakkari'de bir ekol haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.