Hakkari-Şırnak yolu çığ, Çukurca yolu ise heyelan nedeniyle kapalı 

Hakkari-Şırnak yolu çığ, Çukurca yolu ise heyelan nedeniyle kapalı 

Hakkari ve çevresinde etkil olan kar yağışı, köy ve mezra yollarının yanısıra Hakkari-Şırnak yolunun da çığ nedeniyle kapanmasına neden oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari ve çevresinde etkili olan kar yağışı, köy ve mezra yollarının yanısıra Hakkari-Şırnak yolunun da çığ nedeniyle kapanmasına neden oldu. 4 ayrı noktaya düşen çığlar ve çığ riski nedeniyle 4 gündür kapalı olan yolun açılması için Karayolları'na bağlı karla mücadele ekipleri bugün çalışmalara başlandı. Hakkari-Çukurca karayolu ise heyelan düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.  Yolu kapatan dev kaya parçalarının temizlenmesi için de çalışma başlatıldı.  

Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca bölgelerinde hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımı aksatıp, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bölgedeki onlarca köy yolunun kapatan kar, Hakkari-Şırnak yolunda ise çığ düşmelerine neden oldu.  Çukurca'ya bağlı Çığlı ile Şırnak'ın Ortaklar bölgelerin arasında kalan Karadere mevkisinin 4 ayrı noktasına 4 gün önce çığ düştü. Çığ düşmeleri sonucu ulaşıma kapanan Hakkari-Şırnak yolu, çığ riskleri nedeniyle de açılamadı. Bölgedeki kar yağışının durmasının ardandan Karayolları 114. Şube Şefliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri bölgede yoğun bir çalışma başlattı. Yapılan yoğun çalışmalarla yolun en sa zamanda ulaşıma açılacağı belirtildi. 

HEYELAN ÇUKURCA YOLUNU KAPATTI

Öte yandan Çukurca-Hakkari karaylolunun 19'uncu kilometresindeki Köprülü mevkiinde ise heyelan meydana geldi. Sabah saatlerinde dağlardan kopan dev kaya parçaları ve toprak yığınları yolu ulaşıma kapattı. Heyelan nedeniyle jandarma bölgede önlem aldıktan sonra Karayolları ekiplerine haber verildi. Yolun kaya ve toprak yığınlarından temizlenmesi için de çalışma başlatıldı.

 

1-20210121110226.jpg3-20210121110226.jpg5-797.jpg9-190.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.