Hakkari şehir içi servislerinde çile bitmiyor!

Hakkari şehir içi servislerinde çile bitmiyor!

Hakkari Belediyesi’nin şehir içi taşımacılığında kullanılmak üzere 2016 yılında satın aldığı 4 otobüs özelleştirilince kentte toplu taşımada ciddi sorunlar yaşanıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Yıllardır Hakkari’de yaşanan şehir içi ulaşımı sorunu belediyenin 2016 yılında aldığı halk otobüsleri ile çözüme kavuştu derken; 30 eylül 2016 tarihinde Hakkari Belediyesine atanan yeni yönetim otobüslerden birini belediyenin personelini taşınması için görevlendirirken, üç tanesi ise özelleştirdi. 

Otobüslerin ihalesini alanlar ise kentin şehir içi servislerini işleten kişiler olunca şehir içi yolcu taşımacılığı içinden çıkılmaz bir hal aldı.   

Şehir içi servislerine yapılan yüzde 50’lik zamma rağmen 1 saate aşkın yolda beklemek zorunda kalan vatandaşlar servisçilerin insafına terk edildiklerini belirterek, servislerin tıka basa doldurulmasına isyan ediyorlar. 

Vatandaşlar servislerin zamanında hareket etmediğini hatta yeni alınan 4 otobüsün günde bir yada iki kez servise çıktığını, söz konusu otobüslerin daha aktif çalıştırılmasını istiyorlar. 

Hakkari Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi Arslan servis sürücüleri ile toplantı yaptıklarını buna rağmen fazla yolcu alımının devam ettiğini belirtti. 

Aslan, bu sorunun çözülmesi için yetkililer nezdinde girişimde bulunacaklarını sözlerine ekledi. 

1-201.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum