Hakkari Seçim Kurulu Özdemir'in itirazını kabul etti

Hakkari Seçim Kurulu Özdemir'in itirazını kabul etti

Hakkari İl Seçim Kurulu Mavi Liste adayı Salih Özdemir’in YÜTSO seçimlerinin 6. Gurubu sonuçlarına yaptığı itiraza ilişkin kararını verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova’da  Selahaddin Eyyübi Kültür Merkezinde 15 Nisan’da yapılan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) seçimlerinin 6. Gurubunda 1 oy farkla kaybeden Mavi liste Yüksekova İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu. 

Yüksekova İlçe seçim kurlunun itirazı ret etmesinin ardından  Mavi Liste’den aday olan mevcut başkan Salih Özdemir, Hakkâri İl Seçim Kuruluna geçersiz sayılan bir oy için itiraz etmişti.

Hakkari İl Seçim Kurulu Özdemir’in itirazını kabul ederek, sandık kurulunun geçersiz saydığı oyu geçerli kabul etti. Bu kararla 6. Gurupta oylar başa baş çıkmış oldu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Bundan sonra Yüksekova Seçim Kurulunun vereceği karar doğrultusunda 6. Gurupta ya kura çekilecek, ya da seçim kurulunun belirleyeceği bir tarihte tekrar seçime gidilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.