Hakkari Rafting takımları Türkiye müsabakalarına hazır

Hakkari Rafting takımları Türkiye müsabakalarına hazır

​Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği bünyesinde kurulan Rafting takımları Türkiye müsabakalarına hazır.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cilo dağcılık kulübü bünyesinde çeşitli kategorilerde kurulan kadın, erkek rafting takımları kuruldu. Hakkari de ilk defa kurulan takımlar son bir haftada yoğun bir eğitim ve antreman çalışmalarına başladılar.  Henüz rafting malzemelerine sahip olamayan takımlar, Hakkari Üniversitesi rafting  bot ve malzemeleri ile çalışmalarını sürdürmektedirler. Takımların tamamını gençlerden oluşturan kulüp, gençlere imkan verilince nelerin başarılacağını göstermiş oluyor.

5 – 8  Nisan 2018 tarihlerinde Dalaman da yapılan uluslararası katlımlı Rafting şampiyonasına tek takım halinde ilk defa katılan Cilo dağcılık, önemli bir başarı elde etmişti. Başarıları Dünya Rafting federasyonu ve Türkiye Rafting federasyonu tarafından takdir edilen Cilo dağcılık ve doğa sporları kulübü, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Doğa sporları alanında Hakkari de bir çok ilke imza atan kulüp rafting alanında da yeniden bir ilke imza atıyor.

Zap Nehrinde çalışmalarını sürdüren takımlar performansları ile göz doldurdular. Takımların çalışmaları halkın ilgi odağı oldu. Zap vadisinde yapılan antreman ve eğitimleri esnasında yoldan geçen araçlar durup çalışmaları izlediler ve takımlarla fotoğraf çektiler.

Cilo Dağcılık tarafından, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerle Zap vadisinde rafting yapıldı.

HAKKARİ RAFTİNG TAKIMI TUNCELİ YOLCUSU

Hakkari de kurulan rafting takımları çalışmalarını Zap nehrinde sürdürürken 23 – 27 Mayıs 2018 tarihlerinde Tunceli de yapılacak olan Türkiye Rafting yarışmasında Hakkari'yi emsil edecekler.

Hakkari de Rafting takımlarının kurulmasına öncülük yapan Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Tansu, Uzun yıllardır ilimizde doğa sporları alanında bir çok ilke imza atmış olan kulübümüz, yeniden bir ilke imza atıyor. İlimizde rafting alanında kadın ve erkek takımları kurduk. Eğitim ve antreman çalışmaları başlattık. Ancak rafting botu ve diğer malzemelerimiz olmadığından ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürmek için Hakkari Üniversitesi rafting malzemelerini kullanıyoruz. Bütün imkansızlıklara rağmen kulübümüz öncülüğünde doğa sporları ve turizminin gelişmesine yönelik bir çok önemli proje yürüttük. İlimizin Doğa Sporları Rotaları kitabını çıkardık. Türkiye’nin ve Dünya’nın bir çok yerinden dağcı ve doğaseveri Hakkari dağlarına getirdik. 05 – 08 Nisan 2018 tarihleri arasında Muğla’nın Dalaman ilçesinde ilimiz adına ilk defa raftig sporu müsabakasına katıldık. Çeşitli platformlarda Hakkari’yi başarıyla  temsil ettik. En son ilçemiz Çukurca da yapılan “foto safari” etkinliğini zenginleştirmek adına iki gün rafting, bir gün kaya tırmanışı ve inişi gösterileri ile ilimizin spor potansiyelini görsellerle insanlara sunduk. Şunu özellikle belirtmeliyim ki Dalaman rafting şampiyonasından sonra ilimizde rafting sporunun gelişmesine yönelik ciddi adımlar atıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Rafting Federasyonu As Başkanı Sayın Fikret YardımcıI ve Erzurum bölge temsilcimiz Sayın Çetin Bayram'ın destekleri ile ilimizde rafting alanında önemli adımlar atılmaktadır. Kendileri çalışmalarımızı yerinde görmek istediler ve Hakkari ye geldiler. Zap vadisinde rafting yapılacak alanaları hep birlikte belirledik. Yapılan bu çalışmalarda bizler Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği öncülük yapıyor ve raftingin gelişimine yönelik çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. İlimizde çeşitli branşlarda sporu destekleyen Sayın Valimiz Cüneyt Orhan Toprak, Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Ömer Pakiş,  Çukurca Kaymakamımız Sayın Temel Ayça ve İş Adamı Sayın Nevzat Kazak’a rafting alanında da ciddi desteklerini esirgemediler. Kendilerine şükranlamızı sunuyoruz. Bu bağlamda Zap Nehri bundan sonra rafting ile anılacak ve bilinecek. Daha önce çeşitli gruplar tarafından birkaç kez rafting yapılmış olsa bile bu eğlenceden öteye geçememiştir. Şimdi bizler profesyonel bir çalışma ile bu işin öncüleri olarak ilimizde rafting sporunun gelişmesi, ulusal ve uluslararası dereceler alacak sporcuların yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Çalışmalarımızı destekleyen herkese teşekkür ediyorum. dedi.

Hakkari rafting takımları önümüzdeki hafta Tunceli de yapılacak olan Türkiye Rafting yarışmasına katılacak.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-016.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.