Hakkari polisinden trafikteki çocuklara karne

Hakkari polisinden trafikteki çocuklara karne

Hakkari polisi 'Dikkat sizden not bizden ' projesi kapsamında seyahat halindeki öğrencilere karne verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İçişleri Bakanlığı himayesinde hayata geçiren "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" projesinin devamı olan "Dikkat Sizden Notlar Bizden" projesi Hakkari'de hayata geçirildi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentin Medeni Sancar Kavşağından ve Depin Kontrol noktasında "Dikkat Sizden Notlar Bizden" projesinin hedef kitlesi olan çocuklar ve sürücü olan ebeveynlerine 'Sürücü Seyahat Karnesi' verdiler. 

'Sürücünüz yayalara yol verdi mi?, Sürücünüz emniyet kemeri takıyor mu?, Sürücünüz cep telefonu kullanıyor mu?, Sürücünüz hız kurallarına uyuyor mu?, Sürücünüz trafik ışıklarına uyuyor mu? Değerlendirmelerin yer aldığı 'Sürücü Seyahat Karnesi'nde, yolculuk süresi, dinlenme süresi ve gittiği mesafe gibi bilgilere yer veriliyor.

Bu uygulama sayesinde, çocuklar araç kullanan anne ve babalarını trafikte uydukları ya da uymadıkları kurallar konusunda değerlendirme yapacak, notlar verecek.

Çocuklar tarafından doldurulacak olan bu karneler 20 Haziran 2019 tarihine kadar #trafikkarnem hashtagi ve TrafikEgm twitter adresi ile paylaşılacak. Karneler arasından en çok beğeni alan ilk 100 paylaşım sahibi öğrenci bisiklet ile ödüllendirileceği öğrenildi.

1-20190607163554.jpg

2-20190607163634.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.