Hakkari polisi engelli öğrencileri sevindirdi

Hakkari polisi engelli öğrencileri sevindirdi

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün ‘Yalnız Değilsiniz’ Projesi kapsamında engelli öğrenciler kahvaltıda bir araya getirildi. Engelli öğrenciler oyun salonuna eğlendiler.

ZEKİ DARA / HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün ‘Yalnız Değilsiniz’ Projesi kapsamında Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler bir alışveriş merkezinin kahvaltı salonunda bir araya geldi.

Engelli öğrencilerin toplumla bağlarının artırılması ve eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamayı hedefleyen programa; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Orhan’ın eşi Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve il Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile 30 engelli öğrenci ile öğretmenler katıldı.

Program kapsamında engelli öğrenciler protokol üyelerinin katılımları ile kahvaltı yaptı. Öğrencilerin polis şapkası ile Vali Toprak ve diğer yetkililerine selam vermesi dikkat çekerken, öğrenciler AHS’nin oyun salonunda oyuncaklar ile oynadı.

Kahvaltı sonrasında çocuklar Kanka Polis Maskotu ile eğlenceli dakikalar geçirdiler.  Vali ve beraberindekiler de oyun salonunda öğrenciler ile zaman geçirirken, öğrencilerin doyasıya eğlendiği görüldü.

Burada konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Özel Eğitim Uygulama Merkezinin orda düzeyde engelli olan 30 öğrencisiyle beraber mutlu bir sabah yaşadıklarını söyledi.

Çocuklarımızın yüzlerindeki sevinci, heyecanı ve mutluluğu gördüklerini belirten Vali Toprak, “Kahvaltı programının devamında da yine Emniyet teşkilatımız öğrencilerimize hediyeler verdi. Ne kadar mutlu olduklarını hepimiz gördük. Öğrencilerimiz her sabah saat 08:00’da özel servisleri ve öğretmenleri nezaretinde okullarına gidiyor. Burada hayatlarının en güzel becerilerini öğrenerek yaşıyorlar. Bunun yanında el işi gibi ve zihinsel gelişimlerini de geliştiriyorlar ve sosyalleşiyorlar. Bunun haricinde de öğretmenleri ve bakıcılarıyla hep beraber oyun oynuyorlar.  Programımızın devamında ilimizde bulunan bu güzel oyun merkezinde saat 3’e kadar arkadaşlarıyla eğlenecekler. Bizlerde bu ilin yöneticileri olarak bu yavrularımızı böyle gördükçe mutlu oluyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Toprak ve beraberindekiler engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, öğrencilerin geç saatte kadar oyun salonunda kalacağı belirtildi.

v5.jpg

v4.jpg

v3.jpg

v1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.