Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

HAKKÂRİ ÖNYARGILARI KIRACAK

 

HAKKÂRİ’NİN KOCA(MAN) YÜREKLİLERİNE -2

 

Yapamaz, edemez, üssün üstesinden gelemez denen yargılar kırılacak Hakkâri’mize YAZILIM ÜSSÜ kurulacak. Gençler hayallerini, tohumlar kök, çocuklar çiçek açacak. Gelecek KOCA yüreklilerle süslenecek.

-Sayın Müdürüm program nasıl işlenecek hafta sonu, hafta içi?

-Program genellikle Türkiye geneli Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde olacak. Bu arada Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Reşit GÜLDAL ve Koordinatör Müdürü Sayın Fahri GÜLDAL’a yeri gelmiş iken yaptıkları üstün emekleri için teşekkürü bir borç biliyorum. Yaklaşık 3 yıllık bir eğitim görecekler bu üç yılın 2’si teorik, 1’i uygulama olacak. Bu öğrencinin okulunda ki derslerin aksatmayacak şekilde; okul dönemlerinde hafta sonu yaz dönemlerinde ise öğrencilerin tatillerini de aksatmamak için hafta içi iki gruba ayıracağız.

-Sınav ücretli mi?

-Sınav başvurusu ve sınav tamamıyla ücretsiz, Ayrıca eğitimde ücretsiz olacak. Ailelerimize her hangi bir maddi yük getirmeyeceğiz.

-Hakkâri gençlerine güveniniz nedir?

-Benim Hakkâri gençlerine güvenim tamdır. Sonuna kadar inanıyorum. Ben bir eğitimci olarak kendileriyle beraber çalıştığım için onlara inanıyorum. Boş yere inanmıyorum. Bende bu toprağın çocuğuyum, bu coğrafyada dünyaya geldim. Burada eğitim aldım. Şu an Türkiye’nin en seçkin üniversitelerin birinde doktora yapmaktayım. İl müdürlüğü yapıyorum. Onların bundan kat kat daha iyisini yapacaklarına inanıyorum.

- İleriye yönelik Hakkâri ve gençlerine projeniz var mı?

-Evet, Deneyap projemizden farklı olarak bir projemiz var. Bunun yaş grubu 18- 25 yaş arası düşünüyoruz. Hakkâri’mize yazılım üssü kurmayı planlıyoruz. Home ofice sistemi dediğimiz kendi evinde para kazanacağı bir pazar alanımız var. Dünyada gelişen bir alan yazılım teknoloji, yazılım mühendisliğini biz bu kişilere anlatıp bu konuda başarılı olanlarında önünü açmayı düşünüyoruz. Bunlara Hakkâri Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenleyeceğiz.

            -Gençlerimizin doğasında var olan parlak fikirlerinin önüne geçen öz güvenlerini perdeleyen, ön yargıları bertaraf etmek için gençlerimize ne söylemek isterdiniz?

-Bir kere kendimize güveneceğiz. Biz müdürlük olarak kafasında projesi olan gençlerimize kapımız sonuna kadar açık. Onları yönlendirme anlamında, destek olma anlamında, hayat koçluğu anlamında, onlar hangi anlamda istiyorlarsa biz her zaman tüm gençlerimizin yanındayız. Yeter ki kendilerine çevrelerine yararlı fikirlerle yanımıza gelsinler. Kesinlikle küçük düşünmesinler daima büyük düşünsünler.  Ve bu düşünmeyle kalmayıp harekete geçsinler. Yani eğitimlerini çok üst düzeyde alsınlar. Milli Eğitimin bu konuda çok güzel projeleri var. Bizde müdürlük olarak sürekli destek olmaya hazırız. Yeter ki onlar harekete geçsinler.

 - Malumunuz refah üretimle zirve yapar. Hakkâri’mizin tek fabrikası olan yeraltı kaynakları madenlerimizin yurt dışında işlem görmesi ve tekrardan bizlere satılmasının önüne geçebilecek bir projeniz var mı?

-Evet var. Onunla da ilgili bir proje hazırladık. Dakka’nın desteklediği 2018’ in 3. Dönem yönetim kurulunda destek almaya hak kazanan madenlerimizin zenginleştirilmesine yöneliktir. Biliyorsunuz madenlerimiz burada ham olarak çıkarılıyor. Başka ülkelerde zenginleştirilerek satılıyor. Biz bunun teknolojik alt yapısını çalışmalarını bilimsel olarak çalışalım dedik. Ne durumdayız? Potansiyelimiz nedir? Hakikaten böyle bir tesise ihtiyacımız var mı? Varsa bu tesis ne kadara mal olur? Yatırımcıları buraya çekebilir miyiz? İş istihdamını halkımızın refah ortamını artırabilir miyiz? Memleketimizde ki girişimcileri sanayicileri daha iyi bir seviyeye nasıl getirebiliriz? Onlara nasıl destekle sunabiliriz? Bu yönde bir proje çalışmasını destek almaya hak kazandık. 1 yâda 1,5 aya kadar çalışmalarımız başlayacak inşallah. İstanbul üniversitesi, ODTÜ, Yıldız Teknik üniversitesi ve bu hususta Maden Teknik Araştırma Enstitüsünden destek alacağız. Yani bunu bilimsel olarak çalışacağız. Bu alanda çalışmış hocalarımızla çalışacağız.

-Okul yöneticilerimiz bu Deneyap Projesinden haberdarlar mı? Size dönüşümleri oldular mı?

-Çoğundan oldu. Özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Gür bu konuda çok hassas davrandı. Okul yöneticilerinin hepsi SMS ile bilgilendirildi. Yeri gelmiş iken başta Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Gür ve ekibine sonsuz teşekkür ederim. Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerini ve velilerini SMS ile bilgilendirildi. Milli eğitim müdürlüğü tarafından bu şekilde bir bilgilendirme çalışması yapıldı. Bize dönüş yapan okul müdürlerimizde oldu. Hatta ilçeden de bizi arayan müdürlerimizde oldu. Herkeste iyi bir heyecan iyi bir merak uyandırdı. Ama bizim tek endişemiz herkese ulaşabilmiş miyiz ulaşamamış mıyız? Şu an öyle bir endişemiz var. İnşallah siz basınında aracılığıyla onu da yaparız. 

-Bir Hakkârili olarak Hakkâri gençlerine en son ne söylemek isterdiniz?

-Bir kere öz güvenlerini artırsınlar. Bizim en büyük problemimiz özgüven eksikliğimiz. Öz güvenimizi artıralım kendimize güvenelim. Ve hedeflerimiz neyse o yolda gayreti elden bırakmayalım. Şikâyet etmeyelim şikâyetten ziyade çözüm üretelim.  Ben inanıyorum çok güzel işler başaracaklar çünkü Hakkâri’den çıkmış çok iyi yerlere gelmiş örnekler çoktur.

Sizden tek isteğim şu DENEYAP ATÖLYE PROJESİNİ gündemde tutmanız? Her noktada ki gençlerimize ulaşmasını istiyoruz. Haberdar olan duyarlı vatandaşlarımızın da bu konuyu diğer kardeşlerimizle paylaşmaları, paylaşmakla kalmayıp teşvik etmelerini istirham ediyoruz. Özellik her alanda bize desteklerini eksik etmeyen Bakanımız Sayın Mustafa VARANK beyefendi ile Valimiz Sayın İdris AKBIYIK beyefendilere sonsuz teşekkürlerimizi bir borç bilirim. Bu fırsatı bize sunduğunuz için size ve sitenize çok teşekkür ederiz.

Biz teşekkür ederiz vakit ayırdığınız için…

Selam ve dua ile…

y-003.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.