Hakkari Newroz’u için izin çıktı: Newroz 21 Mart’ta

Hakkari Newroz’u için izin çıktı: Newroz 21 Mart’ta

Hakkari Newroz tertip komitesi 2018 Newroz’u için valiliğe yapılan başvurunun sonuçlandığını açıkladı. Komite 21 Mart Çarşamba günü otogarda yapılacak kutlamalar için hazırlıklara başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP, DBP Hakkari il örgütü yöneticilerinin yer aldığı Hakkari Newroz Tertip Komitesi daha önce valiliğe başvurarak bu yılki Newroz’u 19 Mart Pazartesi günü Otogarda kutlamak istediğini açıklamıştı. 

Ancak valilik kutlamaya 21 Mart Çarşamba günü için izin verdi. 

Newroz tertip komitesi de izin verilen Hakkari Newrozunun hazırlıkları ile ilgili DBP il binasında basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamaya HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP PM üyesi Nurettin Turgut, DBP PM üyesi Avukat Barış Oflas ile HDP ve DBP il eş başkanları ile her iki partinin yöneticileri katıldı. 

Açıklamada söz alan Newroz Tertip Komitesi Başkanı Necmettin Acar, daha önce 19 Mart pazartesi günü başvuru yaptıklarını valiliğin bu tarihi uygun görmemesi nedeniyle kutlamaların 21 Mart Çarşamba gününe alındığını söyledi. 

Acar kutlamaların şehir girişinde bulunan Otogar meydanında yapılacağını belirterek Hakkari halkını 2018 Newrozuna davet etti.

Öte yandan nevroz tertip komitesi kutlamalar için kent merkezine bağlı köylerde halkı kutlamalara davet etmek için çalışma başlattı. 

1-378.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.