Hakkari Newroz Tertip Komitesinden açıklama

Hakkari Newroz Tertip Komitesinden açıklama

Hakkari’de 2018 Newroz’u 19 Mart 2018 günü Şehir Otogarında yapacak. Kentteki Newroz kutlamaları için, kurulan Newroz Tertip Komitesi kutulamalara ilişkin açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamada Hakkari 2018 Newroz’u için Hakkari Valiliğine izin başvurusu yapıldığı ifade edilerek, her türlü bürokratik izinleri alınarak organize edilecek olan Newroz"a şimdiden tüm halkın davetli olduğu belirtildi. 

‘Baharın çok renkliliği gibi, renkler ne olursa olsun, siyasi düşünceler ne olursa olsun Newroz bütün halkın ve halklarındır. Bu nedenle bütün halkımıza ve halklara çağrımızdır, Newroz ateşini hep birlikte yakalım’ denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Zora, zorbalığa, haksızlığa, hukuksuzluğa ve antidemokratik tüm uygulamalara karşı mücadele etmek, insan onuruna yaraşır savaşsız, sömürüsüz bir dünya için hep birlikte olalım.  Halkımız şimdiden 19 Mart tarihinde yapılacak Newroz"a katılmayı esas alarak hazırlanmalıdır. Herkes yöresel ve ulusal kıyafetleriyle Newroz alanında olup, çok renkliliğin güzelliğini her tarafa yansıtmalı ve göstermelidir.  Hep beraber mutlu olmanın en büyük mutluluk ve onur olduğunun görüleceği ve yaşanacağı Newroz alanına genç, yaşlı, kadın ve çocuk herkesi bekliyoruz”

Açıklamada,  Newroz programına katılacak sanatçılar ve siyasetçilerin  netleşince açıklanacağı belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.