Hakkari Müftülüğü'nden 450 aileye gıda paketi

Hakkari Müftülüğü'nden 450 aileye gıda paketi

Hakkari Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla 450 aileye Ramazan yardımı ulaştırdı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini sürdüren Corona Virüs salgını gölgesinde geçirilen ikinci Ramazan ayında Hakkari İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi “Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzattı. 

Yapılan yardımlarla ilgili Hakkari Objektif Haber’e açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Mikail Polat; Ramazanda il merkezine bağlı mahalle, belde, köy ve mezralarda Ramazan ayından önce din görevlilerince ihtiyaç sahibi aileleri tespit edildiğini söyledi. 

450 Aileye yardım ulaştırdıklarını belirten Polat, "Vatandaşlarımız tarafından Vakıf şubemize teslim edilen gıda paketleri, fitre, zekat,  bağışlanan adak kurbanlarına ait etler ve Türkiye Diyanet Vakfınca gönderilen yardım kartları ekiplerimiz tarafından büyük bir itina ile en fakirlerinden başlamak üzere yardıma muhtaç 450 ailenin evlerine bizzat ulaştırıldı. Bu hizmeti yaparken vatandaşlarımızdan aldığımız hayır dua ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na  duyulan güven bizleri fazlasıyla memnun etti" dedi. 

1.jpg

Vatandaşlara bağış çağrısı yapan Polat, "Zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışları için bagis.tdv.org web adresinden, fitre ve fidye bağışları için de yine tüm GSM operatörlerinin faturalı-faturasız hatlarından FİTRE ya da FİDYE yazıp 5601’e SMS göndererek 28 TL’lik fitre ve fidye bağışında bulunmalarını ve yardımlarının en muhtaç ailelere ulaştırılacağını bilmelerini istiyorum. Bu vesileyle,  vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, Ülkemiz ile İslam Alemine huzur ve saadet getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu. 

2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.