Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünden personele İSG eğitimi

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünden personele İSG eğitimi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında okul ve kurumlarda çalışan tüm yönetici-öğretmen-memur ve yardımcı personeline iş güvenliği, yangın ve KBRN eğitimi verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Milii Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışanlarına yönelik yapılan İşyeri Sağlığı ve Güvenliği eğitimi kapsamında, eğitimlerini tamamlayıp belgelerini almaya hak kazanan personeller için Mehmet Akif

Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir sertifika töreni düzenledi. Başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını veren Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya, İşyeri Sağlığı ve Güvenliğinin son zamanlarda sıkça gündemde yer bulduğunu ve bu durumun önemli bir konu olduğunu ifade etti. Kızılkaya, " İş sağlığı ve güvenliği kültürünün topluma aşılanması gerekir.Bu kültüre sahip olmayanların ve bu konuda önlem almayanların çok acı sonuçlarla karşılaştığını ne yazık ki müşahade etmekteyiz. Çıkan iŞ Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu sonrasında, dört İş güvenliği uzmanımızla Müdürlük olarak Bakanlığın talimatları doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çok sayıda kurum ve okul var. Buraların emniyetli, sağlıklı bir hale getirilmesi gerekiyor, bu da ancak çalışanlarımızın eğitilmesi ile mümkündür." şeklinde konuştu.

 İi Sağlığı ve Güvenliği konusunda ilçeler dahil temel düzeyde eğitimler verdiklerini dile getiren Sivil
Savunma Amiri Oktay Kızılkaya, merkezde yaklaşık 400 personelin eğitimden geçirildiğini ve bu sayının yıl sonuna kadar bin 300’e ulaşacağını ifade etti. Kızılkaya,  İlçelerde de verilecek bu eğitimle toplam 4467 çalışanımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Yine ilimiz 1.derece deprem bölgesi olması nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile yaptıkları protokol gereği ilçeler dahil tüm okullarda öğrencilere yönelik afet eğitimi ve deprem-yangın tatbikatları yapıldığını belirtti.

1-014.jpg2-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.