Hakkari Milletvekilleri mazbatalarını aldı

Hakkari Milletvekilleri mazbatalarını aldı

24 Haziran Genel Seçimlerinde Hakkari'den seçilen HDP milletvekilleri Leyla Güven ile Dr. Sait Dede törenle mazbatalarını aldı. Tutuklu olan Leyla Güven mazbatasını avukatı aracılığı ile aldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

24 Haziran Genel Seçimleri'nde HDP'den 27. Dönem Hakkari milletvekili seçilen ve cezaevinde bulunan Leyla Güven avukatı aracılığı ile mazbatasını alırken, HDP'nin diğer milletvekili Dr. Sait Dede ise mazbatasını Hakari Valiliği Konferans salonunda düzenlenen tören ile aldı. 

HDP ve DBP Hakkari İl yöneticileri ile çok sayıda kadın Hakkari valiliğinin konferans salonunda yapılan Mazbata teslim törenine katıldı. 

Tutuklu müvekkili Leyla Güven adına mazbatasını alan Avukat Harika Karataş, şu açıklamaları yaptı. “Kadın Milletvekilimiz Leyla Güven’in siyasi rehine olarak şu an hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutulması insan hakları, barış ve demokrasi mücadelesine vurulmuş bir zincirdir. Ancak biz barış demokrasi ve kadın mücadelesini zindanda sokaklarda ve her yerde yürüten emekçiler, kadınlar barış mücadelecileri olarak onların yaktığı meşaleyi taşıyacağız. Ve hayatımızın sonuna kadar da bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz. Leyla güven şahsında şu an zindanda olan barış, demokrasi, kadın özgürlük mücadelesi ve perspektifidir. Bu anlamda bir an önce Leyla Güven’in tutsaklığına son verilmesini hukuka duyarlı hakim ve savcılardan talep ediyoruz. Bizler bu mazbataların tüm halklar özgürlük barış ve onur mücadelesi için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

HDP'nin diğer milletvekili Dr. Sait Dede ise aldığı mazbatanın barışa, dostluğa ve demokrasiye vesile olmasını diledi. 

1-570.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.