Hakkari milletvekili Leyla Güven'den ilk açıklama

Hakkari milletvekili Leyla Güven'den ilk açıklama

79 gündür açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliyesinin yaptığı ilk açıklamada talepleri yerine getirilinceye kadar açlık grevi eylemine evinde devam edeceğini söyledi. .

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Öcalan'ın avukatları ve ailesi ile görüşmesi için 79 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında tahliye kararı verdi.

Güven, tahliye kararının ardından ambulans ile Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden alınarak Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde bulunan evine getirildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve HDP'li milletvekilleri Güven ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Güven'in açlık grevi eylemini sürdüreceğini belirterek "Talebi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Talebinin dikkate alınıp, görüşmeler başladıktan sonra kararını değiştirebileceğini söyledi. Açlık grevi bugün itibari ile evinde devam edecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.