Hakkari milletvekili Güven'den Berberoğlu çıkışı!

Hakkari milletvekili Güven'den Berberoğlu çıkışı!

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde 9 aydır tutuklu bulunan Leyla Güven, CHP’li Enis Berberoğlu’nun tahliyesinin zamanlamasının çok manidar olduğunu belirtti.

Diyarbakır’da 22 Ocak 2018’de gözaltına alınan ve 31 Ocak’ta tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, 24 Haziran’daki seçimlerde HDP Hakkari milletvekili seçildi.

Güven, milletvekili seçilmesinin ardından yargılandığı Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Haziran’da görülen duruşmada tahliyesine karar verildi. Ancak savcılığın tahliye kararına itirazı üzerine Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Güven’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Güven, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliyesinin ardından tutuklu tek milletvekili.

MA’dan Mehmet Şah Oruç’a konuşan Güven, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen tahliye kararını ‘CHP’ye verilen bir mesaj olarak’ yorumladı.

Güven şöyle devam etti; “CHP vekilinin tahliyesinin zamanlaması çok manidardır. Bu tahliye ile birden çok amaç hedeflenmiştir. Çünkü bu tahliye Demokles’in kılıcı gibi CHP’nin tepesinde sallandırılacaktır. Birincisi, Katar’ın hediye uçağını CHP’nin gündeminden düşürmek. İkincisi, CHP’ye “Bakın HDP’nin vekili içerde, sizinkini bıraktım” diye bilmek. Üçüncüsü ise, “Yerel seçimlerde HDP ile ittifaktan uzak dur” gibi amaçları vardır. Belki de bilemediğimiz daha birçok şey vardır. Kısacası CHP, AKP’nin canını sıkacak bir şey yaparsa karar Meclis’te okunur ve vekillik düşer. Berberoğlu tekrar cezaevine girer. Ben hem ceza verilmesini hem de bırakılmasını böyle değerlendiriyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum