Hakkari MEM ilk yardım eğitimi kurslarını başlattı

Hakkari MEM ilk yardım eğitimi kurslarını başlattı

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk yardım eğitimi kurslarını başlattı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan kursa, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun Kurumun yönetici ve uzmanları, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Kursla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ilk yardım eğitim merkezi oluşturulduğunu, ilk yardım eğitimi sınıfında yıl boyunca eğitim almak isteyen kursiyerlere ilkyardım eğitimi kursu verileceğini belirtti.

'SİZLER VARSANIZ ÇEVRENİZDEKİLER GÜVENLİK İÇİNDE OLACAK'

 Müdür Durgun: "Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı protokolünde  81 ilden Sağlık Meslek Lisesinde bulunan ilkyardım eğitim merkezi mesul müdürleri ve iki tane öğretmen eğitime tabi tutuldu. İlk yardım kursuna birinci grup olarak, kendim dahil kurumumuz yöneticilerini ve kurumun acil durum ilk yardım ekiplerinde görev alan personelimizi dahil ettik. Bir kaza esnasında bir annenin feryadına yetiştiğiniz,  bir çocuğu temel yaşam desteği ile geri döndürdüğünüz zaman; o annenin bakışı, o annenin kucağından size o çocuğu verişi, o minneti, o sevgiyi, o teşekkürü hiçbir şeye değiştiremezsiniz. İlkyardım hayat kurtarır. İyi ki böyle bir kurs düzenlemişiz ve iyi ki öğrenmişiz. Bundan sonra artık her okulumuzda en az iki ilkyardımcımız olacak ve öğrencilerimiz daha güvenli ortamlarda eğitim-öğrenimlerine devam edecekler inşaallah.”

'KURSLAR ÜCRETSİZ VE AMACIMIZ GÖNÜLLÜ BÜTÜN PERSONELİMİZİ BU EĞİTİMDEN GEÇİRMEK'

 Hakkari'de gönüllü tüm çalışanlarımıza ücretsiz Temel İlkyardım Eğitimi vermek üzere kurulan ilk ve tek Eğitim Merkezi olduğunu dile getiren Veysel Durgun: “En fazla personeli barındıran kurumlardan biriyiz. Bu konuda ilk adımı atıyoruz ve bu adımı kendimizde başlatıyoruz. İlk etapta Merkez ilçede yaklaşık olarak 350 personelimizi, ilçelerimizde de 140 personelimizi, yani yaklaşık 500 personelimizi bu eğitimden geçirmeyi hedefliyoruz. Amacımız tüm öğretmenlerimizi, tüm personelimizi, idarecilerimizi bu eğitimden geçirmek. Hatta öğrencilerimizi de bu konuda farkındalık sahibi yapmak. Bu konuda deneyimli kişiler yetiştirmek.”

'İŞBİRLİĞİYLE GÜZEL BİR SONUÇ ELDE EDİYORUZ'

 Konuşmasının devamında iki kurumun birlikte çalışmasıyla güzel sonuçlar alındığına değinen Milli Eğitim Müdürü Durgun: “Bu konuda bize vermiş olduğu desteklerden dolayı İl Sağlık Müdürümüz Sayın Hamdullah Kara’ ya ve ilkyardım eğitmenlerine teşekkür ediyorum. Sağlık bilgisi bizim alanımızda değil ama işbirliği sayesinde böyle güzel bir sonuç elde ediyoruz. Bu ilk yardım eğitimlerinin alınacak sertifikalar sonucunda sağlayacağı faydayı da göz önünde bulundurduğumuzda bu çalışmanın öncelikle Hakkarimize ve okullarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Ardında ilk yardım eğitimlerine devam eden kursiyerler aldıkları eğitimle öğrendikleri hayat kurtaran müdahaleleri uygulamalı olarak gösterdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun eğitmenlere desteklerinden ötürü birer teşekkür plaketi verdi.

2118101-001.jpg

img-20180410-wa0095.jpgimg-20180412-wa0008.jpgimg-20180412-wa0020.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.