Hakkari Kızılay'ından Başkale'ye yardım eli!

Hakkari Kızılay'ından Başkale'ye yardım eli!

Türk Kızılayı Hakkari Şubesi 23 Şubat tarihinde İran'da meydana gelen ve Başkale'de büyük yıkıma yol açan depreminin ardından deprem bölgesindeki mağdurlara yardım eli uzattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İran'ın Hoy kentinde  23 Şubat sabahı meydana gelen 5.8. şiddetindeki deprem Van'ın Başkale ilçesine bağlı köylerde büyük yıkıma yol açmıştı.

Türk Kızılay Hakkari Şubesi 10 kişinin hayatına mal olan ve yüzlerce evin yıkılmasına neden olan deprem sonrası bölgeye giderek depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sundu.

Dernekten yapılan açıklamada depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılara ise acil şifalar dilendi.

Depremin yaşandığı gün Türk Kızılay Hakkari Şubesi çalışanlarının depremzedelere yardımcı olmak ve acılarını paylaşmak için bölgeye gittiği kaydedilen açıklamada, "Türk Kızılay Bölge Müdürlüğümüze bağlı ikram araçlarımız ve Mobil mutfakla üç öğün yemekle hizmet verilmeye devam edilmektedir . Biz Kızılay Hakkari  Şubesi olarak Başkale'deki depremzede kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek adına maddi ve manevi olarak yardım etmeye devam edeceğiz. Burada siz değerli Hakkâri'li vatandaşlarımızdan Başkale'deki kardeşlerimize kuru gıda ve hijyen malzemeleri göndermek üzere  sizlerden destek bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

2-20200227110856.jpg1-20200227110856.jpg3-20200227110856.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.