Hakkari KESK'ten kuruluş yıl dönümü mesajı

Hakkari KESK'ten kuruluş yıl dönümü mesajı

KESK Hakkari Şubeler Platformu, sendikanın 23’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, 23’üncü kuruluş yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

KESK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hak verilmez mücadeleyle alınır” ilkesini rehber edinen, kamu emekçilerinin mücadelesinin 23 yaşında sürdüğü mesajı verildi.

'Demokrasi, Özgürlük, Kardeşlik, Barış Ve Eşitlik Yürüyüşümüz Devam Ediyor!' başlığı ile verilen mesajda, 'KESK’in 23. kuruluş yıl dönümü tüm emekçilere kutlu olsun!' denildi. 

KESK, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğu ifade edilen yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

 "KESK, sendikal harekette kadınların eşitlik, özgürlük mücadelesinin yüzüdür. KESK, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden kamu emekçilerinin sesidir. OHAL koşullarında resmi kuruluşunu yapan KESK, bugün OHAL’den daha ağır koşullarda bir kez daha saldırıların odağında.  Bir kez daha açığa almalarla, ihraçlarla, sürgünlerle, baskı ve şiddet politikaları ile emek ve demokrasi mücadelemizi bastıracaklarını sananların hedefindeyiz. KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelerle, baskılarla yaratılan kuşatmaya inat dimdik ayakta olmaya devam edecek. Emeğin hakları mücadelesi sürdürenlerin,  demokrasi, barış ve özgürlük isteyenlerin önündeki engellerin hiç olmadığı kadar arttığı bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür. Bunun için emeği ile geçinen, krizden etkilenen, sosyal ölümü dayatan baskılara tepki duyan, birlikte ve ortak mücadeleye inanan tüm kesimleri; 9 Aralık’ta Samsun’da, 15 Aralık’ta Adana’da, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 22 Aralık’ta İstanbul’da “Krizin Bedelini Emekçiler Değil Krizi Yaratanlar Ödesin” anlayışıyla ve “Yoksullaşmaya, İşsizliğe Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadeleye” şiarıyla yapacağımız bölge mitinglerine katılmaya çağırıyoruz. 23. yaşımızı kutlarken; emekleriyle, ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Haklılığın ve kararlılığın mücadelesi ile dolu bu onurlu tarihe yeni sayfalar ekleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bugünden yarına umudu ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.