Hakkari KESK'ten 10 Ekim açıklaması

Hakkari KESK'ten 10 Ekim açıklaması

KESK Hakkari Şubeler Platformu 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde gerçekleşen ve 103 kişinin canına mal olan Gar katliamının dördüncü yıldönümünde, hayatını kaybedenleri andı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde tren garı önünde düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırının üzerinden 4 yıl geçti.

KESK – TMMOB – TTB – 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybedenler anıldı. 

 ‘Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 103 arkadaşımız yaşamını yitirdi’ denilen açıklamada “10 Ekim 2015 sabahında yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülücük, dillerinde barış türküleri olan on binlerce kişi kardeşçe yan yana bulunuyordu. O karanlık dönemde hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik saat 10’u 4 geçe birbiri ardına patlayan iki bomba ile kana bulandı.  IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen bu kanlı saldırı sonucunda 103 arkadaşımız hayatını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız yaralandı ve sakat kaldı“ ifadelerine yer verildi. 

10 Ekim Davasının geçen yıl karara bağlandığı ve 9 kişi hakkında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildiği anımsatılan açıklamada 16 firari sanık hakkındaki davanın üçüncü duruşmasının ise 21 Kasım’da görüleceği bilgisi verildi. 

Katliamın bütün yönleri ile aydınlatılması istenilen açıklamada “Saldırı sonrasında yaptığı “patlama sonrasında oylarımız yükseliyor” sözleriyle hafızalarımızda yer eden dönemin Başbakanı, geçtiğimiz aylarda “7 Haziran-1 Kasım seçimleri arası dönemdeki defterler açılırsa birçok siyasetçi insan içine çıkamaz” açıklamasında bulundu. Bu sözler, katliamın siyasal boyutları konusundaki endişe ve iddialarımızın haklılığını göstermiştir. Buradan davanın görülmekte olduğu mahkeme heyetini bir kez daha göreve çağırıyoruz: Bu açıklama hem bir ihbar, hem de itiraf kabul edilmelidir. Başta dönemin başbakanı ve içişleri bakanı olmak üzere dönemin siyasilerini davaya dâhiledilmelidir. Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların arkasında hangi siyasetçiler var? Suruç ve Ankara Garı’nda yaşanan katliamların siyasal sorumluları kim?” diye soruldu. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.Katliamın dördüncü yılında, bombaların patladığı bu acı dolu meydandan bir kez daha sesleniyoruz:

Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız!

Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz!,

Yaşasın Emek, Barış ve Demokrasi Mücadelemiz

Yaşasın Halkların Kardeşliği"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.